Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Eliška Hašková Coolidge o morálce a hodnotách: Dvacet let jsme proflákali. Je nejvyšší čas to změnit!

25. 8. 2012
 5 251
3 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Osobne si myslím, že najdôležitejším prvkom vo výchove detí je budovať u nich odpor k autoritám a aby sa vždy pýtali "Kto si ty, že mi chceš hovoriť do toho ako mám žiť svoj vlastný život?"

Najho ršietotiž je, keď niekto v slepej viere v samého seba, v presvedčení, že on je tým pravým, kto pozná tú správnu morálku a etiku ju začne vnucovať ostatným. Napríklad aj povinnou účasťou detí na podobných akciách v školách. Dnešný školský systém je založený na donucovaní, na trestaní, na slepej poslušnosti k "autoritám" ;.Odpor a neúcta k takémuto systému je naopak prejavom prirodzenej morálky obyčajného človeka.

Nahlásit

-
0
+

Přiznám se, že máte pravdu v tom, že těmto lidem je nutno poděkovat. Ti jdou na věc zeshora. My obyčejní smrtelnící ale v tomto nesmíme usnout a spoléhat na ostatní. Třeba na jaře mě oslovil můj velmi dobrý přítel, že chce začít s málem a chodit po školách a učit děti tradičním hodnotám, ale třeba i finanční gramotnosti. Obecně bych řekl aby se člověk již jako dítě měl možnost seznámit, jak je možné řešit velmi složité společenské otázky. A světe div se, dostalo se to do roviny, že jsme již občanské sdružení a věřím, že teď budeme už akční a přitažliví a někdo si z toho něco odnese. Ale k tomu musí být i vůle lidí jako takových.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Díky za tuhle první vlaštovku,která snad vrátí dětem to,co znali naši předkové.Morálku,smysl pro čest,poctivost,soucit nebo obětavost.
Mám desetileté dítě na základní škole.Asi vybočuji z řady,ale své dítě učím ,,starým,, hodnotám,.Jenže ustát to ve škole mezi ostatními,je velice těžké. Mělo by se tomu pomoci,jinak všechny převálcuje agresivita.

Nahlásit

-
0
+