Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Směs do ostřikovačů zabíjí leckde. Český případ by však byl výjimečný

18. 9. 2012
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

snad si dá někdo dohromady případy,kdy lidem zamrzala vody v ostřikovačích i když si koupili naředěnou do- 30 stupňů celsia a nakonec tam byla jen do-5 stupňů Celsia. Už tenkrát šetřil na pančování? Milan

Nahlásit

-
0
+

Cesta do pekla je, bola a bude dlazdena dobrymi umyslami. Tak je to aj v pripade statu, ktory sa snazi obmedzit konzumaciu alkoholu vysokymi danami. Za dobrym umyslom stoji prilezitost pre organizovany zlocin. Cim vyssie dane, tym vacsi zisk a motivacia pre mafiu.
Vyzera to ako dobre vymysleny scenar, lebo takto ma stat dovod na dalsie zdanovanie, ved s organizovanym zlocinom treba predsa bojovat a na to treba dalsie zdroje. A ako poznamenal pan Altman, tento skandal je len dalsi dovod na posilnenie pravomoci statu.
Problem je, ze neviem ako by sa to malo riesit. Podla mna znizenie moci statu a nizsie dane prichadzaju do uvahy asi len po naozaj vaznom krachu statneho systemu,ked si aj obcania (volici) uvedomia, ze nejde donekonecna posilnovat vplyv a moc statu alebo zit na dlh. Ale to uz tu na Finmagu bolo diskutovane niekolko krat.

Nahlásit

-
0
+

Ja myslim, ze to referendum by dopadlo podle toho, kdo by dal vice na reklamu, viz tusim referendum vstupu do EU.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Brutálním rozšířením prostoru pro černý prodej kapalných svinstev... :-/

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tenhle typ článku už se na Internetu vyskytuje, jako by jej autoři opisovali jeden od druhého. Žádný z nich se nezmiňuje o skutečnosti, že na otravu alkoholem (tím "nejedovatým&qu ot;:) v ČR ročně umírá kolem 200 alkoholiků. Tato kauza je tedy výjimečná jenom tím metanolem a otázkou, jak se dostal do distribuce "destilátů" ;na černém trhu. Že selhal stát, opakují všichni. Ale ve skutečnosti fatálně selhal zdroj dodávek suroviny pro černý trh. Ne stát. :)
Černý trh s alkoholem je všude, kde stát omezuje spotřebu alkoholu jakýmkoli způsobem kvůli sklonu části populace k alkoholismu a následným škodám z tohoto typu drogové závislosti vyplývajícím.
Zřejmě by mělo být vypsáno referendum s otázkou, zda má stát mnohem víc omezit prodej alkoholu a posílit špiclování, co kdo kde vypil a kde to koupil, a nebo snížit daň z lihu na úroveň, která by vedla k odstranění motivace k výrobě "destilátů" ;načerno a z pochybných surovin.
Co myslíte, jak by takové referendum dopadlo? :-)

Nahlásit

-
0
+

Autorem následujícího komentáře je pan Jan Altman, z technických důvodů jsme museli původní verzi vloženou panem Altmanem smazat, reprodukujeme ji ale do poslední čárky:
Americká prohibice stvořila mafii. České spotřební daně stořily pašování a podloudnou výrobu cigaret a alkoholu. A související ogranizovaný zločin. Nyní to (co způsbil) stát "řeší" prohibicí - tedy např. zákazem prodeje alkoholu z dovozu či od místních renomovaných výrobců v supermarketech. Jediný důsledek bude v podpoře poptávky právě po alkoholu z "podloudných&qu ot;zdrojů a tedy ZVÝŠENÍ rizika. Čím déle bude prohibice trvat, tím lépe se zformují příslušné zločinecké skupiny. Někdo v současných tragedich vidí přirozený výběr (konzumenti 18ti leté singlemalt scotch ohrožení nebyli), já však vidím jen další selhání státu. Státu, který situaci samozřejmě dále zneužije pro posílení svých pravomocí, své moci a regulací. A vrcholem cynismu by bylo, kdyby se svou troškou přispěchal Brusel s řešením v oblíbeném stylu "více Evropy".

Nahlásit

-
0
+