Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Blanické rytíře? Česko potřebuje hackery, podnikatele a nepřizpůsobivé!

19. 10. 2012
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Být politicky nekorektní k "nepřizpůsobivýmquot;je také nepřizpůsobivost svého druhu. Nepřizpůsobivost k politické korektnosti se vůbec stává jednou z nejdůležitějších nepřizpůsobivostí vůbec.

Nahlásit

-
0
+

Úžasný osvětový článek. Sdílet, šířit, propagovat, PŘEDNÁŠET !!!!

Nahlásit

-
0
+

Krásné postřehy, ale mám jednu důležitou připomínku. Navedlo mě k ní podezření, že autor (jak sám kdesi napsal o novinářích) píše to, co chce čtenář číst. Proto do třídy "rebelů" přidal podnikatele, aby zapadl do Finmagu.
Tu je ta připomínka: Původ "hanlivosti&quo t;každého ze tří slov, které autor rozebírá, je úplně odlišný. Zatímco hacker se dostal do novinářského žargonu díky neporozumění IT a/nebo trivializaci (podobně jako např. virus, pančování), kde autor neví nebo nehodlá zjišťovat, o čem píše, nepřizpůsobivý je čistá úlitba politické korektnosti (stejně jako příbuzný, spoluobčan, mladík, Rom), kde autor i čtenář vědí, že král je nahý. Podnikatel je dle mého názoru záměrnou manipulací levicově orientovaných novinářů, kteří měli a mají pod palcem ČTK, ČRo a ČT (o novinkách.cz či aktuálně.cz nemluvím, tam ať si podnikatelé - vlastníci Seznamu a Centrumu - píší, co chtějí). Zjistit si, jestli daný podnikatel je obchodník, továrník, řemeslník, konzultant nebo konkrétněji např. pekař, je jednoduché. Kdy jste ale naposledy četli zprávu Pekař přejel dítě nebo Bagrista zfalšoval doklad? Když nejste podnikatel, jste jen "muž".

Nahlásit

-
0
+

Hezké a přesné. Vývoj je v různosti, nikoliv ve stejnosti. Můj netechnickyvzdělaný kamarád říká - kde je rozdíl potenciálů, tam je pokrok.

Nahlásit

-
0
+