Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Jak zpackaný výzkum České televize vrátil komunisty do politické první ligy

23. 10. 2012
3 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Tak už znáte:-)
Myslím, že se mě ptali na něco politickýho tak dvakrát. A myslím, že jednou to bylo něco s Grossem (tou jeho strýcovskou komedií, tedy celkem dávno) a chycen jsem byl v metru. Vtipná byla nejednoznačnost otázky, něco jako jestli "Souhlasíte blablabla". No, obvykle se dá nesouhlasit z více navzájem opozičních důvodů:-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Koncesionářů by se hlavně měli zeptat, jestli jim chtěj platit i když se na ČT nedívají!
---
Nemám oplocený sad a teoreticky každý Čech si tam může utrhnout jablko. Proto požaduji, aby každý Čech, který má ruce (a tedy schopnost trhat jablka) , měl povinnost platit mi ročně 100 Kč !

Nahlásit

-
0
+

Zajímavé je, jak je ČT (+ další veřejnoprávní média) posedlá zastoupením všemožných menšin ve vysílání, ale podobnou dominanci menšin v politických pořadech nepřipustí. A nejde o to, že lidé nechtějí při nedělním obědě poslouchat koktání a brebtání pomatených mesiášů z pidistran (kdo viděl debatovat skorosenátorku Slavíkovou z ČSSD, bude souhlasit). Podobně jako u zpravodajských pořadů ale ČT nechce informovat - chce ovlivňovat. Proto bojuje jako lev za vysílání populárních programů, kterým konkuruje komerčním televizím a nahání sledovanost. Jen sledovaná televize může ovlivňovat - a v politickém pořadu to platí dvojnásob.
Ohledně provádění průzkumů mám ještě poznámku - byli jste někdy dotázáni? Výzkumy dělají minimálně 3 agentury každý měsíc na vzorku cca 600-1000 lidí. 30 tisíc lidí ročně. K tomu podobné ankety oblíbenosti politiků, ústavních institucí a volební odhady. Minimálně stejné množství. Za posledních 10 let, kdy tento systém funguje, bylo tedy "dotázáno" přes půl milionu lidí. Z voličů tedy téměř každý desátý. Já ale nikoho takového neznám.

Nahlásit

-
0
+