Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Jarmila Kratochvílová: Za jednu medaili televizi. Ale musela jsem si připlatit

3. 11. 2012
2 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Myslim si, ze mezi lidmi, kteri se v atletice pohybuji, se ani moc nepochybuje. Bez dopingu dneska neni vetsina atletu schopna zavodit na republikove urovni, tehdy to tezko bylo jinak. Verit v cistotu Jarmily Kratochvilove je asi stejne jako verit v cistotu Lance Armostronga.
To ale neni zadne shazovani nesmirne tvrde treninkove driny, kterou oba podstupovali! Ono to neni tak, ze by vyhravali dopujici mezi nedopujicimi a meli tak nejakou vyhodu. Dopovaly i souperky Jarmily Kratochvilove a jsem vcelku presvedcen, ze dopuji i dnesni nastupkyne.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Rekord Jarmily Kratochvílové na 800 m je do dnes nepřekonán. V minulých sezónách se zdálo, že jej překoná jihoafrická běžkyně Caster Semenyaová, ale ani letos ani loni se jí to nepodařilo.
Ovšem mezi atlety i laickou veřejností se vede neustálá debata, zda JK dopovala či nedopovala. V době její éry totiž státní doping existoval jistě v NDR a i v ČR existoval tým na výzkum a využití dopingu.
Osobně se domnívám, že JK nedopovala, protože se její fyzický vzhled nezměnil ani ihned po ukončení kariéry ani několik let poté, ani dnes, zatímco mnozí atleti či sportovci té doby jsou dnes evidentně až hluboce poznamenání.
Takže ještě chvíli vydrž rekorde! :- )

Nahlásit

-
0
+