Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Paroubek, střed, svobodní. Tři slepá místa ODS, ve kterých stojí její smrt

9. 11. 2012
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Tak dojem, který dělá Zubatá Pleš na voliče bych rozhodně nepodceňoval. To, že vypadá jako hošík, kterému byste koupili námořnický obleček hodně působí na méně přemýšlivé spoluobčany (tj.drtivou většinu voličů). Prostě pan "ten-vypadá-tak-sluš ně-a-nemá-žádný-skandál&q uot;u nich boduje. Nikdo z nich neví, že v zákulisí má přezdívku "kufřík" a například causa OKD je v médiích dost potlačená.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dovolím si nesouhlasit. Peníze mají velký význam ve většinových volbách, jako byly teď ty americké. Každý inkrementální hlas stojí větší a větší prachy až se utrácejí zcela nehorázné sumy. Ale na získání 5-10% hlasů nejsou nějaké superčástky potřeba.
Pozornost médií samozřejmě nutná je, ale Svobodných si nevšímají žádná média, takže tou státností/veřejnoprávností to nebude.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tak charisma předsedy strany asi nebude ten hlavní problém, to by museli mít socani preference v červených číslech. Všechno je prostě o penězích, jakmile nemáte peníze na účinný marketing od bilbordů až po letáky, tak nemáte šanci v předvolebních průzkumech. A když tam nebodujete, tak si vás nevšímají média, včetně těch státních (tj. rádoby veřejnoprávních). Je to takový začarovaný kruh, ale bez peněz neprosadíte ani sebelepší program. A naopak, s penězi se do Parlamentu dostane i největší hňup.

Nahlásit

-
0
+

Program Svobodných byl podepsal bez připomínek. Přesto, jak píše p. Kašpárek, chybí charisma vůdce a celé strany, prostě účinný marketing. Dovedu si představit, že pod Kuberou by neměla problém dostat se do parlamentu. To je předpoklad k pořádnému zviditelnění. Je otázka, kolik je v Česku pravicových voličů. Až se ale všechny levičácké a pseudopravicové strany, vč. EU, historicky znemožní, vznikne tu značný prostor pro Svobodné.

Nahlásit

-
0
+

Zajímavý názor "Petr Mach má charisma Hermana van Rompuye". Mně se zdá Mach celkem OK, ale ta strana se chronicky nezlepšuje, takže problém někde je.
Zajímal by mne názor ostatních čtenářů, kteří volí nebo uvažovali o volbě Svobodných - je problém v (ne)charismatu Petra Macha?

Nahlásit

-
0
+