Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Jak utrápit stavební spoření k smrti

24. 4. 2012
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Stavební spořitelny ať si klidně fungují,ale bez státni dotace.
Proč je ke stav.spoření státní příspěvek a naproti tomu například
dividenda je zdaněna 15%.Může to někdo logicky vysvětlit?

Nahlásit

-
0
+

Je zvláštní, že ještě nikdo neprezezentoval obrácený postup, než uvádí autor článku - spořit si na penzi u stavební spořitelny a mít možnost si vzít stavební úvěr krytý naspořenými penězi na penzi.
Stavební spořitelna by tyto dodatečné zdroje lépe využila a navíc by i lépe zhodnotila peníze na penze - beru dnešníprůměr výnosu penzijních fondů 1-4%

Nahlásit

-
0
+

V minulosti jsem stavební spoření použil pro spoření na penzi. Když ale na začátku roku 2010 Kalousek vážně uvažoval s omezením spoření pouze pro účely bydlení, tak jsem spoření zrušil - nepotřeboval jsem investovat do bydlení potřeboval jsem prachy na důchod. Nechtěl jsem aby to byl zmrazenej kapitál. Potom to nakonec tak nedopadlo a já jsem přišel o dobrý úrok a o státní podporu. Moje chyba, že jsem nevydržel, ale možná mi ty prachy nakonec stejně seberou. Hlavně si s optimismem šetřete na důchod.

Nahlásit

-
0
+

Viceguvernér ČNB: Stavební spoření může lehce zkolabovat, transformace je nutná - celý text je na cnb.cz část na ihned.cz

Opravdu nebudou moc stavební spořiteny půjčovat na nic jiného než na výstavbu - ani státu ???
Mám spíš pocit, že Kalousek spolu s "nezávislou&quo t;ČNB objevili dalších nevyužitých 350 miliard -stavební spořitelny jako specializovaný ústav s poskytováním výhradně stavebních úvěrů jim zatím nesmí půjčit na sanaci státního rozpočtu - ekotendr, finanční vyrovnání s církvemi, dotace fotoelektráren, důchodové fondy, soukromé VŠ.

Nahlásit

-
0
+