Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: ODS roku 2012: Hochštapleři s ratingem A1

27. 7. 2012
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Hezky od sdrdce napsané. Ale já bych ještě chvilku počkal a té vládě trochu té sance dal. Proč? Ne proto, že by byla dobrá. Ale proto, že lepší asi mít nebudem.

Nahlásit

-
0
+

Já mám podobné poznání... Možná bude na každém z nás, abychom přinášeli svému okolí informace o alternativách, když se na něj valí dezinformace a manipulativní argumenty z masmédií.

Je to jako se vším - můžeme se spolehnout na cizí služby, ale pak si poneseme následky našeho výběru.

Nahlásit

-
0
+

No prosím a aktuální průzkum Factum Invenio nedává mnoho nadějí na zlepšení:
"Pětiprocentní hranici, nutnou pro vstup do Poslanecké sněmovny, by v současné době pravděpodobně překročilo 6 politických stran – nejlépe by si stály opoziční ČSSD a lídr vládní koalice ODS. Sociální demokracie zastavila pokles své podpory a stále výrazně vede. ODS od května postupně posílila o 2,4 procentního bodu a vrátila se na druhou pozici. KSČM naopak proti květnu postupně o 1,9 procentního bodu oslabila. Do PSP by se s přehledem dostala také TOP 09, která se stabilně drží nad hranicí 10 %. Potvrdilo se, že by v Poslanecké sněmovně zasedly KDU-ČSL (6,1 %) a SPO-Zemanovci (5,4 %)"

To je k neuvěření. Nezbývá než doufat že se agentura dramaticky zmýlila.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Trefovat se do Blažka a spol. je tak jednoduché, že bych od autora, který na to má celý druhý web, čekal něco důmyslnějšího. (Pro úplnost uvádím, že jednoduché je to proto, že to nejsou zrovna nejsložitější lidé a nevedou zrovna nejčestnější a nejdůstojnější život).
Zaujalo mě ale pár myšlenek: 1) Povinnost okamžitě jmenovat VSZ- takové bleskové odvození, to by ani Luboš Zaorálkuj nezvládl. Pokud by souhlas ministra spravedlnosti nebyl vyžadován zákonem, mohl by VSZ jmenovat rovnou Zeman (a tak by to také dávalo smysl).
2) Bystré přirovnání politiky k závodům F1, které nesleduji ze dvou důvodů - strašně málo se předjíždí a o výsledku se na můj vkus příliš často rozhoduje od úřednického (ač soukromého) stolu. Že by toto vědeli i kupčíci s kandidátními místy? A vědí to voliči?
3) "Zapomeňte na ideje, na právo a na rozum." Kdyby si někdo na tuto tesknou myšlenku v Mezopotámii udělal copyright, tak vlastní dnes většinu světového bohatství. Kde byly ty ideje, když prodával Havel Lucernu ruské mafii, o které se vědělo, že vypůjčené peníze na její nákup nikdy státní bance nevrátí? Kde bylo právo, když se skartovávaly svazky StB? Když se legitimizovala celá tyranská nomenklatura právě na státních zastupitelstvích a na soudech? Rozum? Ne! "Pýcha rozumu!" ((c) Havel 2010)

Nahlásit

-
0
+

Já jsem naposledy volil ODS ve volbách 2006, tehdy kvůli modré knize. Jakmile ji ODS prakticky ihned po volbách roztrhala a zahodila, byl to pro mne signál, že tuhle stranu už volit nesmím. Bohužel pro většinu voličů ODS nikoli.

Jestli ODS získá v příštích volbách více než 5% hlasů ( členů ODS je něco mezi 20-30 tisíci, to nestačí ) a volby vyhraje ČSSD tak definitivně zlomím hůl i nad soudností voličstva této země. Tyhle strany se prostě musí dostat mimo politiku, jinak se budeme potácet v bažině korupce a klientelismu i nadále.

Lidé nadávají, nadávají, nadávají. Na výběr mají 27 politických stran a hnutí, přesto volí stále dokola 5 těch nejhorších, které již v minulosti opakovaně prokázaly nekompetentnost a korupční zázemí. Lidé to vidí, nadávají ale ve volbách stejně hodí hlas těch které vidí denně na billboardech. O zbylých 22 stranách většina voličů ani netuší že existují.

Demokracie má v dnešní době mediální zkratky zjevně slabiny které v minulosti nebyly tak zřetelné. Média dnes ovládají názory a myšlení lidí víc než kdy jindy. Marketing a PR - zlo naší doby. Lež povýšila nad pravdu !

Nahlásit

-
0
+