Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Akcie: Jak dosáhnout výnosu nad deset procent

3. 9. 2012
2 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

zase jsem kliknul špatně.
NIcméně, k těm insulinům. Vstřebávání je ovlivněno přítomností zánětu, resp. aktivitou zánětu při chronických i akutních nemocech dýchacích cest. Což, bohužel, poněkud zhoršuje řiditelnost. Navíc, insuliny jsou primárně určené pro diabetiky I. typu, kteří jsou malopu skupinkou, a jejich odrůdu LADA (late onset autoimmune diabetes on adult- kolují různé verze zkratky), což je rovněž menšina.
Navíc v dnešní diabetologii se objevují pro klasické diabetiky II. typu nové tabletové léky, se zajímavými mechanismy účinku.Insuliny jsou až poslední v řadě, při zhroucení produkce insulinu. Zhusta totiýž diabetik II. typu má hladiny insulinu spíše zvýšené, ale je porušena regulace uvolňování a regulace odezvy periferních tkání (insulinivá rezistence). Takže v této situaci se přidáním insulinu dosáhne krátkodobého zlepšení na úkor budoucího zhoršení (pochiopitelně zhjednodušuji, jinak bych napsal pojednánín na několik stránek) - zejména přírůstek váhy, který zhioršuje beztak již značnou insulinovou rezistenci.
Další otázkou je cenová politika firmy. Několikrát jsem zažil, že velmi dobrou molekulu (budiž příkladem pantoprazol) "zazdilo" špatné, přestřelené nastavení ceny. Třeba Helicid, generikumfi. Zentiva, by nejspíš neobsahoval omeprazol, ale pantoprazol.

Nahlásit

-
0
+

Inhalačně vstřebatelné insuliny se chystají v klinických hodnoceních fáze III již od roku 2000, bohužel, jejich podání má úskalí v podobě rizik při zánětech. No, nevím,

Nahlásit

-
0
+