Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Nízké a jednoduché daně: jak Gottwald vyškolil ODS i TOP 09

5. 1. 2012
2 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Naštěstí jsem si kdysi pár Jakešovin poznamenal na blag - teď se to hodí.

"Dnes je nespravedlivý rovnostářstí. Krajně nespravedlivý. S tím se musíme rozejít. (...) Ale dnes? Jestli bude mít takový auto, makový, takobý byt, onaký byt, takový nábytek, onaký nábytek - to musí být na základě výsledků jeho práce. Jeho příjmů, jeho mzdy - a tam zda musí být spravedlivá."
- takže dotace považoval za nespravedlivé i komunista Jakeš. A dnešní koalice je tedy co zač?

"My řídíme tu ekonomiku. A tedy - víceméně - jsme za všechno jakoby odpovědný. Není chleba - co dělá vláda, jaktože není chleba, co dělá strana, jak to řídi že není chleba. Ptá se v kapitalismu někdo na takovouto otázku? Vůbec ne! Vůbec ho nenapadne spojovat svoji vládu s tím, že pekař neupek chleba! Kritizujou pekaře, že neupek ten chleba, a nejdou k němu třeba!"
- stačí dosadit za "pekaře" "lékaře" a hned je natvrdo vidět, jak je "pravicová" ;koalice v některých ohledech kapi... tedy vlastně komunistická.

&quo t;Aletím je ta naše pozice složitá, že by jsme zodpovědný za tu ekonomiku. Zatímco, na západě za tu ekonomiku jsou odpovědní ti vlastníci! Ti kapitalisté!"
- komunista Jakeš to věděl, dnešní "pravicoví" ;politici to neví a tak přebírají od vlastníků odpovědnost tu za banky, tu za automobilky...

&qu ot;Protoje tak důležitý, aby ta Strana nevstupovala do toho bezprostředního řízení. Aby nerozhodovala. Aby neříkala, jaká má být technologie. Aby se do těhle věcí nemíchala."
- Jo jo, třeba takové Životní prostředí. Jakou konkrétně technologii výroby el. energie, jakou konkrétní technologii televizí, žárovek... Straně&Vládě to došlo a "pravicové koalici" ne?

Nahlásit

-
0
+

Tabulka zdanění za R-U před světovou válkou:

http://www.euro ekonom.cz/foto/ru-dane.jpg

Nahlásit

-
0
+