Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Co je na závodu ke dnu nejhorší? Že se dá vyhrát

20. 9. 2012
 5 591
9 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejméně oblíbený příspěvek

Jo jo, fnukani propustenych a kdyz clovek v tom dokumentu pak vidi jejich byty a domy na hypotekach, placate televize na stenach, tak to bolestinstvi je hodne ospravedlnene, jak typicke ...

Nahlásit
-
-3
+

Diskuze

Pobavila mě myšlenka, že když firmu můžou řídit zaměstnanci, tak stejně tak můžou řídit občané města. Sám pracuju ve firmě, která defacto nemá management (ano, má svého CEO, ale tím to prakticky končí), jsme sice výrazně menší než zmiňovaný W. L. Gore and Associates (bůhví proč tak zmršený v titulcích) - je nás jen cca 300,na druhou stranu máme "jen" třetinový zisk a ano, funguje nám to. Jenže my (ano, my - všichni se můžou vyjádřit) si vybíráme, koho přijmeme a tak do svých řad bereme jen lidi od kterých můžeme předpoklad, že tuhle kulturu přijmou. Spoluobčany ve vesnicích si ale vybírat nemůžu.

Nahlásit

-
0
+

Shlédl jsem ten dokument, celých 80 minut a bylo to pro mě utrpení. Ten film je předkládnáním esenciálních důvodů, proč jsme v "zadnici" a ze zadnice nevykoukneme dříve, než budou ostatní v té "zadnici" hlouběji než my a my konečně uvidíme světlo. Co se z té prdele vyhrabat a nekoukat na to, až se tam ponoří zbytek?
Je to fakt jen a jen můj názor - občas tam zazní zajímavé postřehy, ale závěry z nich učiněné mi opravdu vhánějí slzy do očí.
Každému, kdo se o to zajímá, říkám: pokud se dva dělníci ucházejí o jednu pozici, jejich mzda klesá; pokud dva zaměstnavatelé se ucházejí o jednoho dělníka, jeho mzda roste. OK?Pak tedy potřebujeme co nejvíce zaměstnavatelů. Jak to tedy uděláte, aby každý chtěl zaměstnávat? Odpověď je co nejméně překážek k zaměstnávání, tedy co nejméně daní a co nejméně regulací, zaměstnání musí být co nejvíce jen a pouze vztah mezi dělníkem a jeho šéfem. Táhne mě to zpátky ke státu, regulace a daně jsou jeho výmysl. Čím méně "státu" tím lepší podmínky pro pracující.....
Další věc, kterou s oblibou říkám, je: Kdo přemýšlí jako nevolník, je, nebo se stane nevolníkem. A poslední teze od kámoše: socka není socka, protože je chudá; socka je chudá, protože přemýšlí jako socka.

Nahlásit

-
-2
+

Že se dá závod ke dnu vyhrát?
Větší nesmysl jsem v životě nečetl. Kdo byl v Bombaji nebo Bangladéši může srovnávat. V našich zeměpisných šířkách při volném trhu nemáme šanci konkurovat. Opravdu chcete jejich životní úroveň?

Nahlásit

-
0
+

Vsechno co pisete je vicemene pravda. Ale zaroven to je presne ono cechackovstvi. Hledaji se duvody proc to nejde namisto hledani cesty jak to udelat..
Znam mnoho lidi, kteri odjeli do zahranici aniz by meli jakekoli penize a aniz by znali jazyk. Lidi se vzdy stehovali tam, kde bylo lepe. Naopak to nikdy moc nefungovalo,ze by se ty podminky stehovali za lidmi.. Tim nechci rict,ze je to chyba tech lidi,ze si postavili domy a vzali hypoteky.. Chyba je spis ve vzdelavacim procesu a kulturne historickem zazemi. Proste tomu ty lidi nerozumi a jak by mohli,kdyz sou zvykli,ze se o ne postaral rezim.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Minimálně u té ekonomky to bude hlavně tím, co je to za ekonomku - schválně si ji dejte do googlu: Blisty, Strana zelených, Paroubek(!) - to jsou skutečně ekonomické veličiny. Kdyby nebyla levicově orientovaná, neštěkl by po ní ani pes.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Kousavé, jednostranné a nepříjemné jsou bohužel novinářské ''produkty'' pravidelně, bohužel - zejména ve státní televizi - stále na tu stejnou stranu. A když se snaží v rámci tzv. objektivity oslovit druhou stranu, osloví Michala Semína nebo přinejlepším Romana Jocha, pokud možno v debatě o homosexualitě, aby ještě více vynikly jejich argumenty.
"Pravi covýkýč" o cestě z krize přes utrpení mi připomíná sportovní kýč o cestě ke sportu přes vstání z gauče a zatínání svalů. Ani jedno není z definice utrpením. Krize je pak v této analogii sípání sportovce, že už na zádech ten gauč s dalším ''sportovcem'' dál neunese.

Nahlásit

-
0
+

Jenze tam maji take udajne daleko pruznejsi trh. Zkuste to tady. Musite za par supu prodat byt, zaplatit dan a provizi realitce, naucit se jiny jazyk (pokud se stehujete za hranice), protoze ve vedlejsim state se Cesky nemluvi, koupit/pronajmout byt jinde, atd. To stoji velke penize a usili a vysledek nemusi byt nic moc. Kdo muze, ten uz do zahranici utekl a na stehovani po CR byste pote vydelaval mnoho let.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Teda, projevy ekonomky a filosofa mi trhaji usi i dusi.. Normalni lidi chapu. Malokdo se dokaze sebrat a vypadnout pryc. Prumerny american zmeni misto sveho bydliste 4krat za zivot (mnohdy ze statu do statu)Jak je to u Cechu? Ja tady prece bydlim, musite mi tu postavit fabriku!

Nahlásit

-
0
+

Jo jo, fnukani propustenych a kdyz clovek v tom dokumentu pak vidi jejich byty a domy na hypotekach, placate televize na stenach, tak to bolestinstvi je hodne ospravedlnene, jak typicke ...

Nahlásit

-
-3
+