Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Kam spořit na důchod (II. díl): Přehled slepic

27. 3. 2012
 5 772
3 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Žijeme ve velmi podivné době, kdy zlato nečinně ležící v trezoru nebo komodita nečinně ležící ve skladu vydělá více, než cokoliv jiného. Ležící komodita se „zhodnocuje“ inflací nekryté měny.

Chce-li naproti tomu vydělat produktivní odvětví, musí svou činností inflaci nekryté měny „přetlačit“, tedy prodat za cenu, která přesahuje hodnotu vstupů o více než inflaci za dobu výrobního cyklu.

Čím vyšší bude inflace, tím hůř bude pro produktivní odvětví. I když nás příznivci různých proinflačních opatření snaží přesvědčit o opaku.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Zlato je sice taková "neplodná slepice", ale i tato slepice se dokáže v průměru meziročně zhodnotit o 19%, což je mnohem více, než většina ostatních "plodných slepic". To je holý fakt. Takže proč bych měl dávat peníze do slepic, které mi snesou nějaké ty vejce a samy spíšena hodnotě klesnou, když mohu koupit slepici, která se mi je zhodnotí lépe, byť sama nenese? Samozřejmě že to takhle nebude napořád, ale dokud bude tento trend pokračovat, tak mi to přijde jako nejlepší volba. Až přijde čas, tak slepice vyměním.

Nahlásit

-
0
+

Ja sa na zlato (obecne vzácne kovy) pozerám ako na poistenie pre prípad krachu meny. Tá keď krachne, tak je úplne jedno koľko človeku vyplatí nejaký fond, pretože ľubovoľné množstvo meny bude mať vždy nulovú hodnotu.

Investície do produktov, ktoré sú absolútne závislé na rozmaroch malej skupiny psychopatických ľudí (politikov a centrálnych bankárov) považujem za najrizikovejšiu investíciu aká len môže existovať. Je to v podstate hazardná hra, to už radšej pôjdem do kasína, kde si riziko môžem dopredu spočítať.

Nahlásit

-
0
+