Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Deset let a sedm velkých tajemství eura

3. 1. 2012
2 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Panečku, tady se nám někdo mentálně posunul od poradce socdemáků, přes poradce "proevropské vlády pravého středu" až někam k pravicově populistickému antievropanskému Farageovi, Machovi či Klausovi.... Kde při tomto tempu budeme názorově za rok?

Ne, sorry, fakt dobrý. Takovéto články se cení.

Teď si ještě říct, co dál. Ne jako "my češi" či dokonce "my evropané". Co dál každý z nás sám za sebe. Jaké praktické postoje v každodenním životě zaujímat. Jak se proti nadcházejícímu zajistit.
Pokud je krize jen prostředkem k centralizaci Evropy, není legitimní tomu čelit? Jaké prostředky jsou ještě OK a jeké už ne?
Ovšem to samé na domácí půdě: dnes a denně ve sdělovacích prostředcích vidíme, jak stát plýtvá, jak se rozpočet rozkrádá, jak si žijí zbyteční úředníci. A na druhou stranu jsme masírování nutností zvyšování daní. Diskuse i zde by měla být o tom, jaká forma odporu je legitiní. Je správné se zločinci diskutovat, aby nás neokrádali tak moc a společně s nimi o tom pak hlasovat? Nebo je legitimní volit i jiné formy obrany vlastního majetku a vlastní svobody (s lupičem v parku taky nediskutuji)?
Dnes je ještě čas se o tom bavit akademicky a v relativním klidu. V budoucí situaci hyperinflace, vysoké nezaměstnanosti, kolapsu sociálních a zdravotních systémů, atd.. to již bude obtížnější.

Nahlásit

-
0
+

Ano.

Nahlásit

-
0
+