Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Dohoda pro kočku

6. 2. 2012
3 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Vážený pane Suchan. Jestli jsem nebo nejsem pomýlený nechte na čtenářích. Mě by se také líbila rozličnost a rozmanitost, ale v některých oblastechto není možné.
Chceme-li se postavit proti globálním světovým hráčům,aby nezneužívali systém a chceme-li je donutit dodržovat pravidla tak jedině globálně. Jen sivzpomeňte jak se dnešní president Klaus pokoušel postavit proti globálním spekulantům s korunou a kolik dní to vydržel. Proti globálním hráčům můžeme hrát jedině globálně. Například globální zdanění globálních firem a tím odlehčit daňově přetíženým středním vrstvám a firmám, které nemají možnost daňové optimalizace v globálním prostoru.
Nemůžeme hrát tu jejich hru na „Rozděl a panuj“protože když jsme rozděleni nemáme žádnou šanci a oni to ví.
Malý příklad. 25 dětí si na hřišti postaví hrad. Přijdou 2nezbedné děti (vašimi slovy pomýlené,Česká republika a Velká Británie) a začnou jim pod tím hradem kutat velký tunel.Jak to dopadne si jistě domyslíte.
Ještě ke kolektivizaci. U nás proběhla násilně politicky. V USA násilně ekonomicky. Důsledky pro sedláka (ČR) i farmáře (USA) byly stejné. Nedomnívám se, že by americký farmář, který přišel o veškerý majetek, s Vámi souhlasil a z jeho pohledu byla politická kolektivizace u nás větším zlem než násilná ekonomická privatizace.
Asi jiný úhel pohledu.

Nahlásit

-
0
+

Pane Dvořáku, ozývám se, i když jste mě neoslovil, obávám se,že se přímé odpovědi nedočkáte, protože vám pan Kohout již odpověděl ve svém článku. Jste stejně pomýlený jako duo Sarkozy, když to nevidíte. To sjednocování a globalizace všeho, místo důrazu na rozmanitost a rozdílnostnás vede do záhuby.Vzpomeňte si na kolektivizaci našeho zemědělství Komunisty u nás po roce 1948. Možná pak pochopíte a prohlédnete. I když blahoslavení....

Nahlásit

-
0
+

Vážený pane Kohoute,ačkoliv jsem zastáncem volného trhu a nejsem ekonom,domnívám se,že kriminalizace daňových rájů včetně Holandska a sjednocení daní minimálně v Evropě by mělo více výhod než nevýhod a dokonce by dle mého názoru mohlo přinést i snížení daní.Jde samozřejmě o to jestli se shodneme na tom jaké množství peněz se odkloní od zemí se standardní daňovou zátěží mimo, případně pomocí kreativního účetnictví odešle do kyberprostoru. Protože statistika asi neexistuje můžeme se jen dohadovat kolik to asi je. Kdyby to nebyl jeden z velmi vážných problémů asi by se o tom tolik nediskutovalo ani nepsalo.
Proč si myslím,že daňová konkurence není možná?Představte si nějaký malý ostrůvek se stovkou obyvatel.Ten vždy může nasadit nesrovnatelně nižší sazby daní než standardní státy se standardními potřebami a výdaji. Žádný obyvatel tohoto ostrůvku by nemusel celý život pracovat a žili by jen z dumpingových daňových příjmů. Jestli se v tomto názoru mýlím, prosím vyvraťte mi ho.

Nahlásit

-
0
+