Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Tři evropské krize a 25 amatérských pyrotechniků II: Vzhůru do Konga!

14. 3. 2012
7 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

(ono se to tady schvaluje? To jsem měl vědět vůbec bych se neangažoval....další bod: "Společnou evropskou rozpočtovou politiku by bylo možné zavést jedině v případě, pokud se sociální výdaje více rozhazovačných členských zemí podaří přiblížit evropskému průměru, tedy zhruba ke 20 procentům HDP"
Nevidím důvod pro to, aby se jednotlivé kapitoly HDP musely v jednotlivých zemích přibližovat. Cesty ke snižování schodků a dluhů mohou být v lecčems jiné a v lecčems odlišné. Kohoutova věta je dogma, kterým konstruuje důkaz nesmyslnosti Paktu fiskální discipliny. Jako kdyby to nebyl právě Kohout, který v jiných podobně bombastických článcích netvrdil, že pouhou změnou zadávání státních zakázek dovede schodky když ne eliminovat zcela, tak nepochybně na minimum. A to je co, pane Kohoute? Není to fiskální disciplina? Netvrdil jste, že zvyšování daní je zbytečné, protože lze schodek eliminovat hospodárností výběrových řízení a jejich zadáváním na internetu?

Nahlásit

-
0
+

vezměme to popořádku. 1. V čem spočívá to finanční břídilství Merkelové, či Sarkozyho, kteří v době svého premiérování tj. od roku 2005 poměr dluh k HDP spíše snižovali, než aby ho zbytečně zvyšovali (CIA Facts), zatímco my jsme ho v té tobě plynule zvyšovali o 30%.Říkat, že se jejich země nechovaly rozpočtově příkladně, když kumulovaly schodky, je totéž jako vyčítat Nečasovi , že za deset let se náš dluh ke HDP ztrojnásobil. 2. "Pravda je na straně Francie a Německa". Jednak je "pravda" na straně většiny, kterou tvoří malé a střední země, které nepřehlasují ani 4 největší země EU. Za druhé je "pravda" na straně ESD, který zrovna nedávno ukázal, že se umí postavit proti orgánům EU. Nevím, zda jsou tvrzení pana Kohouta výsledkem neznalosti či cílené demagogie.

Nahlásit

-
0
+

Bohužel, pane Pikharte, chápu pouze to, že se ve věci daní a podnikání příliš neorientujete a autorovi článku jste neporozuměl. Bude-li kompozitní daň příliš vysoká, prostě se nevyplatí podnikat. Taková daň nadměrně prodražuje konečný produkt, který se stává nekonkurenceschopný. Firma ale potřebuje rezervy na průběžnou restrukturalizaci, investice, chyby,... Jinak může existovat pouze v rámci šedé ekonomiky, postupného zadlužování nebo kombinace těchto faktorů. Což se nutně ve státech s vysokou kompozitní daní děje.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tím jsem chtěl říct, že takto postavená "kompozitní&quo t;daňová zátěž podniků je k ničemu, protože sčítáme k sobě nepatřící věci. Chtěl jsem také upozornit na fakt, že v ČR je daňové zatížení zisků relativně nízké, to z hlediska evropského i světového. Nikoli jak tvrdí autor, případně PWC. Snad už chápete.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

a pokud je polemika o tom, ze celkova vyse DPPO (dane z prijmu pravnickych osob) nehraje roli, pak pouhe uvedomeni si faktu, ze staty ktere ji maji tuto dan podle clanku v Evrope nejvyssi maji zaroven problem s konkurenceschopnosti i se zadluzenosti pak mluvi samo za sebe... Cimz jinak nezpochybnuju negativni dopady slozitosti a nestalosti (castych zmen) ceske danove legislativy...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

A z toho jako vyplyva co ?? Nejak jsem nepochopil, jakou to ma vazbu na clanek, ani co se tim snazite rict, ani zda tim souhlasite, ci nesouhlasite s autorem clanku a v cem ?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Průměrná efektivní sazba korporátní daně je v ČR za rok 2010 18,4 % podle OECD. Odvody za zaměstnance se nepřičítají, protože ty již zvažujeme v celkovém zdanění práce. Jestli část odvodů v účetnictví vykazujeme jako hrazené zaměstnancem, nebo zaměstnavatelem, je z hlediska ekonomického dopadu úplně jedno. Zaměstnavateli se zvyšují mzdové náklady, až když zaměstnanci opouští trh práce (práce doma, zahraničí, více volna, sociální systém)- provádí substituce z důvodu poklesu ČM. Největší problém DPPO je asi počet vyjímek(nerovnoměrný dopad na různé firmy) a složitost. Nikoli samotná výše sazby. Daně z nemovistostí jsou taky nízké.SP je záležitostí v podstatě výhradně důchodové reformy.

Nahlásit

-
0
+