Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Naše evropská nemocnice

11. 4. 2012
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

No, i doktor- lékař čas od času sepisuje nebo aspoň přepisuje smlouvy, neb nouze naučila i Dalibora housti/Sice si myslím, že mu do hladomorny házeli jídlo jako výpalné za to, aby přestal aspoň na chvíli vrzat/. Sám jsem po právníkovi přepisoval kupní smlouvu na dům i na byt. V obou případech byla zcela nepoužitelná a zakládala rizika sporů a/nebo nepřiměřených sankcí.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nastudujte si (nejjednodušeji z wikipedie) co to je bankovnictví částečných rezerv a co jsou to "mocné peníze" a možná vám dojde odkud se berou všechny ty dluhy a jak si pod sebou podřezáváme větev. A proč jsou bankéři takoví strašní bojovníci za systém bankovnictví částečných rezerv. Je to pro ně krásný čistý kšeft, ale rozkládá nám postupně celý systém.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pavel je autista (myslím to bez hanění, ne zle, je to prosté konstatování). Prostě příroda mu někde ubrala a jinde zase přidala a toto je výsledek toho, kde má víc než třeba já (bez závisti). Tím ovšem netvrdím, že všechny jeho články jsou úžasné, to určitě nejsou, vždyť ještě pár let zpátky bych ho neváhal označit téměř za "eurooptimistu& quot;a některé jeho články podle toho taky tak vypadaly. Ale Pavel se poučil z "krizového vývoje" posledních několika let vývoje v EU a stal se z něj více realista.

Nahlásit

-
0
+

Jak to ten Kohout dělá, že umí být zároveň analyticky přesný a zábavně didaktický? Nevím, zda mám tleskat, smát se nebo plakat? Ovšem ne nad jeho diagnózou a terapií, ale nad tou naší evrospkou balnícou.
Studentům nejen ekonomických oborů bych doporučil, aby místo demonstrací a výroby trapných transparentů raději pilně studovali - právě Pavla Kohouta. Tím nemyslím revolučního básníka a dramatika, ale ekonoma.

Nahlásit

-
0
+

Trpké je, že v alegorii jsou chemik i právník bez praxe "přejmenováni&q uot;na MUDr., protože by bylo absurdní, aby pacienta léčil právník nebo chemik.Stejně absurdní by bylo, kdyby MUDr. sepisoval smlouvy nebo navrhoval domy. Ale u komplexnějšího systému (národní ekonomiky, ministerstva) s daleko horšími možnými následky, než je smrt pacienta, neplatnost smlouvy nebo pád domu, to nikomu absurdní nepřijde.

Nahlásit

-
0
+

Zábavné, leč nepřesné. Kdyby Evropská komise byla skutečně tou institucí, co "léčí", nač bychom potřebovali desítky summitů evropských "státníků" (Evropské rady) a jejich ministrů (Rady EU)?

Nahlásit

-
0
+