Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Anketa: Dál se starou koalicí, nebo radši předčasné volby?

13. 4. 2012
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Boj s korupcí nutně způsobí, že vypluje na povrch mnoho nechutných kauz. I když u nás je to spíše vyřizování účtů.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Podle mě je škoda, že se široce přijalo černobílé vidění světa.

Máme tady stabilně cca. 15 stran, které se snaží mít zástupce v parlamentu... A z těchto možných se pokaždé do parlamentu dostane stále stejných 6 divadelních sborů a předvádějí stále stejné loutkové divadlo.


Nechápu, jak mi to může takhle vadit, když to zjevně vyhovuje tolika lidem...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

A co vy si tak představujete pod pojmem "alternativní&q uot;,prosím?

Podle toho, co jste napsal, tipuju, že byste rád viděl, kdyby se o důvěru pro vládnutí přihlásili nějací lidé, kteří se na zdejším světě nevyskytují...


Co takhle trochu realismu a především - VLASTNÍ SNAHY? Není lepší se snažit o možnost ovlivňovat vládce, nežli jim slepě důvěřovat a věnovat jim totální moc, kterou dneska praktikují?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Samozřejmě máme lepší alternativu!
Volit KSČSSD!
Když se nad tím člověk zamyslí, dává to smysl. Podle mne současný systém má jistý zákonitý a nezvratitelný vývoj. Státní monopol na padělání peněz a centrální plánování peněžní zásoby a úrokových měr nutně musí vést k hyperinflaci.
Demokracie nutně vede k socialismu a ten k hospodářskému kolapsu.

Takže otázka podle mne zní takto: chceme raději kolaps dříve, nebo preferujeme maximální protahování agónie (pomocí eurovalů, "úspor", růstu daní, QE, ZIRP, LTRO, ...)?
Chceme dalších 10 či nedej Bože 20 let platit 60% daně? Chceme dalších 15 let posílat peníze do černé díry státní průběžné penzijní pyramidové hry, abychom pak stejně žádnou penzi nedostali?

Já chápu, že z toho lidé mají strach, strach z neznáma a ze změny -a tak podporují snahy o oddálení kolapsu. Ale racionální to moc není. Racionální je se připravit na nevynutelné a katarzi uspíšit. Čím později to přijde, tím to bude horší. Za 10 let budou dluhy ještě vyšší, lidí v penzijním věku bude ještě více, atd...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Já bych se přikláněl k pokračování ve stávající koalici. Ano, neplní volební sliby, s rozpočtovým deficitem bojuje špatným směrem a je spojená se spoustou různě nechutných kauz. Jenže máme nějakou lepší alternativu? Podle mě nikoli. Vůle dělat kroky vedoucí k rozpočtové stabilitě tady vidět je. A i když není napřena tím správným směrem, tedy na výdajovou stránku rozpočtu, přinejmenším za snahu bych to na pětku neviděl.

Nahlásit

-
0
+