Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Když praskne hypoteční bublina. Je Nizozemsko na řadě?

23. 4. 2012
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Trochu OT
Viceguvernér ČNB: Stavební spoření může lehce zkolabovat, transformace je nutná - celý text je na www.cnb.cz

Kalousek spolu s "nezávislou&quo t;ČNB objevili dalších nevyužitých 350 miliard -stavební spořitelny jako specializovaný ústav s poskytováním výhradně stavebních úvěrů jim zatím nesmí půjčit na sanaci státního rozpočtu - ekotendr, finanční vyrovnání s církvemi, dotace fotoelektráren, důchodové fondy, soukromé VŠ.

Nahlásit

-
0
+

V článku je technická chybička v tvrzení "Iracionální faktory jsou nepředvídatelné a nemodelovatelné." Jednak je "přifukování bubliny" předvídatelné (spíš se nedá určit, kdy praskne), no a modelovatelné je úplně všechno, včetně stochastických turbulencí či zákona katastrof.

Nahlásit

-
0
+

Pekne napsany clanek. Zacinam se obavat, co se bude vsechno dit. Skoro mam pocit, ze je to pro nas nepredstavitelne. Do Recka nechce nikdo na dovolenou, pritom to predstavuje 1/6 prijmu Recka, ve Spanelsku nezamestnanost pres 23%, u nas (a nejen u nas!) ohromne nepokoje... Skoro by to chtelo novy obor "ekonomicka eschatologie".

Nahlásit

-
0
+

"Žádný ekonom ... si nedokázal představit, k jak masivní ekonomické divergenci může dojít – a jak drtivé účinky může mít."
hmm to je zvlastne ja som sa totizto niekde docital ze existujunedoukovia literarni ekonomovia sektari a demagogovia z tzv rakuskej ekonomickej skoly ktori cuduj sa svete si nieco taketo predstavit vedeli a aj to vo svojich pracach predpovedali - mno ale zda sa ze pan kohout o nich este nepocul ked pise hore citovane

Nahlásit

-
0
+