Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Aleš Michl: Žádná krize tady nikdy nebyla!

26. 5. 2012
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

I stolice má tuhou konzistenci...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

česky rozpočet je kolem 1,2 bil. na to si jeste musíme pujcit kolem 150 mld. zhruba. proc setrite na postizenych, nemohoucích chudácích, důchodcích, matkách s dětmi, a zároveň se nikdo nestydí dotovat skrz zakázky stavební lobby, ekobarony(obnov. zdroje- 40 mld ročně), kdejakého kokota z NGO...

dokud se nezruší státní monopol na peníze, není šance na změnu.

Nahlásit

-
0
+

Pane Plesko, rád se nechám poučit. Nezastírám, že ekonom nejsem, ale čerpám z trvzení a odůvodňování samotných ekonomů. Zkuste mi tedy vysvětlit tu komplexní blkahodárnost jednotné DPH a soustředění se doslova a do písmene právě na ni a její výši. Jsem jedno ucho.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pane Špáto, zdáte se být poněkud zmaten :)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

V tom podstatném jste vedle jak ta jedle pane MIchl včetně tazatele. Vysvětlete třeba proč doporučujete tu jdnotnou a vysokou DPH. Alespoň se plně obnažíte. Není tím důvodem skutečnost, že je zde nejvyšší výtěžnost s potřebou minima úředníků a nároků na jejich odbornost?
A je to stejné jak s oním elaborátem NERVu, jímž jste se chlubil na Aktuálně.cz. Je to bezcenný cár papíru. A tohle doporučení stran DPH něco báječného vyvlává na straně sociálních výdajů. Obdobně se Vám podařilo vyrobit díru cca tuším 4 mld ve zdravotnictví právě prostřednictvím DPH. V té sociálníoblasti je to jednodušší, tam likvidujete ty sociální dávky a sociální služby. A zase - jak jinak pro superznalce Vašich kvalit je to, co se děje tam, kde už je to pod Vaši rozlišovací schopnost a čemu za mák nerozumíte. Netušíte asi ani jaký je rozdíl mezi těmi dávkami a těmi sociálími službami a ani netušíte oč vlastně jde. Stejně tak Váš klon Drábek se v tom pohybuje stejně jako Vy a tak to dělá tak, jak by to možné v žádné civilizované zemi možné nebylo. Nutí ty, co se nemohou skutečě pohybovat obrazně řečeno přeplavat podolskej 50m bazén, aby se k té snížené dávce dostali. To o těch škrtech Vám absolutně nevěřím, ono to platí totiž i o Vašich návrzích. Jste jen klon kalouska se Vším všudy. Nevěřím ani, že to funguje makroekonomicky, nemůže, vůbec netušíte dopady a cenu. Tyhle pitomosti nedělá žádna normální země a ta jediná - Dánsko to má onu eliminaci negativních dopadů dopadů Vašich návrhů řešenu jinde. A Vám vůbec nedochází, co vlastně se ve skutečnosti děje jako odezva takovýchto návrhů za horizontem Vašich rozlišovacích schopností ve skutečné praxi dole. Tak by šlo pokračovat u většiny toho, co tvrdíte. Vy sám a nejen Vy mi jen potvrzujete, že jsme doslova Kocourkov, na jehož rozkladu máte Vy ekonomové odborníci na všechno svůj lví podíl hned za politiky.

Nahlásit

-
0
+

Bez komentáře !!! Jediná konzistentní strana jsou komunisti !!!

Nahlásit

-
0
+