Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Jak mazaně podojit Brusel či Prahu? Pseudoinovovat

25. 6. 2012
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

V rámci zlepšení ůrovně myšlení o ekonomice je na místěPhDr Kovandovi, ůdajně ekonoma a rádoby ekonomického novinaře, doporučit jak napsat o ekonomice aby si přečetl článekhttp://www.economist.com /blogs/schumpeter/2012/05/figh ting-cyber-crime.
Doufámže mu neujde myšlení o státem sponzorovaný výzkum přes České university pro soukromé výdělky, a také subvence americké armády.
Dále jako obdivovatel amerického snu určitě je si určitě vědom o masivních statních subencich na high-tech R/D přes Pent-a-gon pro soukromý profit.
Doufám že tímto mohu snad poněkud ulehčit nevolnost způsobenou anti-EH fobii a alergii na přebujenost evropského státu.

Nahlásit

-
0
+

V nadpise se ptá a v posledním paragrafu odpoví jak správně dělat inovace českým způdobem – vynalezt něco jen aby to dobře vypadalo, nezáleží jestli to pracuje nebo ne a pobrat subvence.Prvotřidní rada ekonoma.
Co se týká uspěchu českého (a slovenského) antivírového softwaru článek je hodně přehnaný. Jedna firma má dílnu v Brně, hlavní ůřad je v Holansku a firma byla dávno prodána do zahraničí.Software dávají zadarmo s účelem chytit někoho kdo by to koupil.Podle jedné revue tato firma má světovy podíl placených antivirových softwarů 1.785% a na skorování protekce boduje s 83%.Za podobnou cenu je možné koupit antivirus se skorováním 99% a lépe.
Druhá česká firma má světovy podíl placených softwarů 0.49% a skore protekce 83%.Good luck.

Nahlásit

-
0
+

Naprostý souhlas. Každý, kdo se k podpoře vědy jen vzdáleně dostal, musí na první pohled vidět, že nejde o žádné objevy, ale o docela obyčejnou rvačku o státní peníze. Jenže to provádějí pánové profesoři, kteří dokážou tak ovlivnit média, že se na ně veřejnost dívá jinak, než na Dr. Ratha (i když nedělají nic jiného). A část veřejnosti docela věří, že když dostanou ještě více peněz, celá společnost na tom vydělá. Skutečná věda živoří na okraji (pokud vůbec ještě existuje).

Nahlásit

-
0
+

..."Nějaká fakta, čísla by nebyla?"... Jak vyčíslíte, že tráva je zelená? Myslíte, že zítra ráno vyjde slunce na východě?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

No nevím. Tohle mi spíš příjde jako slohové cvičení na téma "Libertariánstvím k světlým zítřkům". Obecné kecy proti regulacím, byrokracii, statu obecně... Nějaká fakta, čísla by nebyla? Já jsem slyšel, že Stát naše problémy nevyřeší, že Stát je ten problém... no nevím.

Nahlásit

-
0
+

Přesně tak. Toto je jen jeden příklad z tisíce.
Když jde člověk jen tak po ulici, zdá se být vše v pořádku.
Sleduje-li politiku a hospodářství do hloubky, konec našeho kulturního blahobytného přelidněného evropského světa je tu.
Může mít mít průběh pomalého sestupu, může být i šokový. To není podstatné. Podstatné je, že je už zjevně neodvratitelný.
(Zloději a tuneláři to dobře vědí, a snaží se do poslední chvíle "co to dá".)

Nahlásit

-
0
+