Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Nigel Farage: Evropská unie je monstrum. A jde ke dnu

9. 7. 2012
8 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Možná máte pravdu. A přece se točí ...., řekl bych.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nigel Farage je notorický narcis a vyhledavač publicty, určitě si dobrě porozuměl na hradě.Není divu že v reklamním kousku pro volby v roce 2010 letadlo s ním havarovalo.Mluví že Evropská Unie je nedemokratická a přitom se dostal do politiky jenom nedemokratickou(?) cestou do Evropy.A nějak neměl času připomenout že v EU jsou také království – určitě zdravá známka demokracie. Jeho strana se od roku 1992 snaží dostat do britského parlamentu a zatím bez jediného úspěchu.V britských volbách 2010 měli 572 kandidátů – výsledek nula.
On chce vyhazovat imigrantů z Britanie včetně těch kteří přišli z EH a přitom se údajně oženil s Němkou.N Farage je výborný řečník – tak jako dobří komedianti a jako zarputilý antieuropan si zaslouží nedělitelnou pozornostPhDr Kovandy.

Nahlásit

-
0
+

Bohužel z toho, jak nekriticky kladně se vyjadřuje ke Klausovi mi vyplývá, že i jeho ostatní názory je třeba brát s rezervou.

Nahlásit

-
0
+

Tak my samozrejme nemusime delat exkurz ani do vzdalene historie Rakouska-Uherska ci evropske sjednocovaci strategie pod nadvladou Hitlera cisoucasne Belgie, ci odstredivych tendenci Britanie,jako dukazu minimalne problematicnosti integracnich strategii a jejich dusledku.
Simulujme to jen na imaginarnim Cesko- Slovenskem opetovnem sjednoceni a co by to asi prineslo za pnuti. Stabilita spolecenskych a politickych aglomeraci spociva v politické flexibilite na spolecensko-ekonomickou poptávku, nikoli na jejich svázání do idealistickych predstav nedemokratických mocenských formací a jimi vygenerovanych byrokratickych struktur.
Dnes to již spíše vidím jako otázku svědomí, drzosti a neodpovědnosti těch, kteří mají tu odvahu připravovat půdu a podmínky pro celoevropský přetlak, nestabilitu a likvidaci tlakovych ventilů. Zdvořile bych doporučil těmto evrpským byrokratům alespoň přemýšlet a pochybovat o tom, co činí.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Farage je skvělý, jen škoda, že ne v TV, počítače či ochotu sledovat politiku všichni nemají a u té TV... snad by přece jen byl větší dopad..

Ale toto je taky dobrý článek - a nevím, jestli ta čísla dole jsou relevantní -

Zajímavý článek k Německu – projednávání souladu ESM a fiskálního paktu s ústavou – Napjatá atmosféra mezi vládou a soudnictvím: Před slyšením o trvalému záchranné fondu ESM a EU fiskálním Paktu. Stížnosti o nátlaku na soudce. Obávají se vážných následků, pokud Karlsruhe (soud) zpomalí “záchranu měny”. – http://jdem.cz/vrka4

V diskuzi pod článkem zajímavý komentář - Již více než pět let zachraňujeme banky. Proč se zachraňují banky? Německo nyní má zachraňovat PIIGS banky? Státní dluh Řecka, Irska, Itálie, Portugalsko a Španělsko = € 3.5 bilionu, bankovní dluh je € 9.2 bilionů dolarů, takže je to asi € 14 bilionů dolarů.

A toto taky - Evropske imperium znamená válku
zatímco budování evropského společenství k Míru. Proto nám vsechny ztráty, které jsme utrpěli v Bruselu kvůli Oblasti Občané demokracie, suverenity transparentnosti, nakonec vynahradí ušlechtilý Cíl: Mír v Evropě. Tento předpoklad však JE založen Na omylu. Války nezpůsobuje nacionalismus, pivo ambice vybudovat Evropske Impéria. Vyvolává JE snaha upnout národy ZA každou cenu dělat SPOLEČNĚ svěrací kazajky. Jednoduše řečeno, Války způsobuje evropský projekt samotný.
http://jdem.cz/vrq g5

Nahlásit

-
0
+

Stihl toho ještě víc než rozhovory pro Profit či jiná média. Přijel na pozvání Akce D.O.S.T. a zde je záznam jeho přednášky pro zcela zaplněný sál: http://www.youtube.com/watch?v=n1-uzzRyBSw&feature=player_embedded

Nahlásit

-
0
+

Připomněl bych, že kromě rozhovorů s Klausem a Kovandou stihl i Hydepark: http://www.ceskatelevize.cz/specialy/hydepark/18.6.2012/

Nahlásit

-
0
+

S panem Farage je jeden problém. On říká o EU pravdu, zkratkou řečeno. Tu ale úředníci v Bruselu nechtějí slyšet, proto k nim hovoří tak, aby slyšen byl.To si myslím, že dělá moc dobře. Kromě toho, že hovoří pravdu, chodí také dobře oblečen, hovoří vtipně a trefně, je dostatečně sebevědomý a je dobrý a logický řečník. Prostě se jim tam do té byrokratické party loajálních politických vysloužilců moc nehodí.

Poslouchat ho, je asi tak osvěžující, jako jsme si svého času po Jakešově projevu "Kůl v plotě"mohli užívat Havlův projev "Předpokládám, že jste mne nevolili proto, abych vám i já lhal. Naše země nevzkvétá".

Nahlásit

-
0
+