Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Německo, Německo, zaplať to všecko? Dejte od Německa ruce pryč

8. 8. 2012
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Ekonomika Eurozóny i Německa dostává nové dimenze:
V Řecku, kde se odbyt propadá léta, opět klesl v prvním pololetí o 41,3%! V Itálii o 19,7%, ve Francii o 14,4%, v Belgii o 12,7%.. Z velkých značek, pouze Audi (Volkswagen) se zvýšil (o 14,3%). Ostatní šlo hodně dolů: Opel (GM) 18,6%, BMW, Mini o 17,9%, Mercedes o 14,6% a Ford 4,4%. I VW,se snížil o 1,5%.
Německý zpracovatelský průmysl taktéž.Pokles vývozu byl nejprudší od května 2009. - http://jdem.cz/vw736

Německo: The Final Frontier ... Pravda je, že dluh už je nyní ne 81%, ale 140%. Zde nenajdete problémy s menšími zeměmi, ale povinnosti a záruky na celé evropské konstrukce. - http://jdem.cz/vw748

Celkový dluh ve vybraných zemích po celém světě - http://jdem.cz/vw754

Prorok úpadku Evropské unie: Německý ekonom Wilhelm Röpke (1899–1966) již v padesátých letech tvrdil, že důsledkem projektu politické integrace Evropy shora bude nárůst regulačních opatření. Röpke jepředevším známý jako jeden z hlavních intelektuálních tvůrců německého ekonomického zázraku po druhé světové válce... - http://jdem.cz/vt5j9

Tragédie eura - http://jdem.cz/vw5d5

Eurozóna krize- http://jdem.cz/vw5e5

Eurozóna dluh web: Kdo komu co dluží? - http://jdem.cz/sr8t5

Mitterrand žádal € výměnou za sjednocení - http://jdem.cz/vw473

Nahlásit

-
0
+

Měli bychom rozlišovat Němce jako spotřebitele s eurem v kapse a neměcké zaměstnavatele, kteří vyvážejí zboží a nabízejí služby. Zatímco ekonomika z eura těží, má nižší (euro)náklady, řadový Němec je bit jak žito. Se silnou markou by byl nejen v Evropě king. Naštěstí či naneštěstí je Němec disciplinovaný a vydrží financovat náklady jak spojené se sjednocením SRN (vyrovnání východních spolkových zemí na úroveň západních), tak i dluhy států EU, kde je tradicí víc odpočívat než pracovat.

Nahlásit

-
0
+

Na obrázku Němka po 5 pivech, znázorňuje měnu EURO, jak si ji politici představovali někdy před deseti lety. Pro úplnost by měl autor ještě doplnit obrázek po 2 pivech, aneb kterak vidí politici měnu EURO dnes a nakonec obrázek za střízliva, jak to vypadá s EUREM ráno po probuzení z toho hrozného snu, zvaného EUROkrize :). Nic není tak pěkné, jak se na první pohled zdá, ani EURO.

Nahlásit

-
0
+

„Opačný názor: Evropané by….“
To není opačný názor!To je výzva,více se starejte a hlavně více plaťte do společné pokladny. Když už je díky Euru německá ekonomika podhodnocena a umožňuje v zahraničním obchodu obrovské zvýhodnění, které ostatní nemají,tak aspoň více přispívejte.

Nahlásit

-
0
+