Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Vláda šetří. Zchudneme

17. 8. 2012
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Na internetu je dostupných již dost dat a výkladů, ale luštit to chce hodně času.
Na Vaši otázku bych vybral jako nejpodstatnější dvě příčiny.
1) Morálka a demokracie, částečně i odbornost, nám již notně zdegenerovaly, v lepším případě zaostaly ve vývoji oproti potřebě. My jsme neteční, a nadpoloviční většina poslanců a politiků jsou především nezodpovědní hamižníci.
2) Podobný vývoj se týká celé Evropy, projevuje se kolektivní předlužeností. Tento vývoj je pravděpodobně záměrně podporován největším světovým kapitálem společně s částí politiků a eurobyrokratů. Zhoršující se předluženost je pro ně vítanou záminkou ke "sjednocení&quo t;,rozumějme ovládnutí Evropy.
Úplně jiná věc je, že Evropa k dlouhodobému úspěšnému přežití možná skutečně ptřebuje sjednocení, ale sjednocení s potřebným posílením demokracie.
Holt, každou civilizaci čekají etapy rozvoj - prosperita - degenerace - rozpad. Možná se brzy dozvíme, kde nyní jsme. Evropští šéfové (ev. náš kandidát na prezidenta) vyškolení u Goldman Sachs nám to dobrovolně neprozradí.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ano, dokonce sám uvažuji o tom, že plánované s.r.o. bude mít sídlo mimo ČR... A to jde o drobné podnikání.
Jen mě docela mrzí, že si pan Kohout nedokáže zjistit reálie zdravotnictví. Stav financí je mizerný, na západní úroveň medicíny dáváme asi třetinu toho, co němci. co chybí asi nejvíc, jsou skutečně kvalitní (''chytří, vlídní a pracovití) lidi. A do nevlídného prostředí plného stresu se moc lidem nechce.A kouzla se statistikami o platech jsou asi tak jako s těmi kuřaty: jeden má deset kuřat,další v řadě má tři,dalších deset má jedno kuře a dalších deset se dělí o jedno kuře. Ale- musí být spokojeni, protože každý z nich má v průměru celé kuře.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

nemůžu než souhlasit s autorem.Jenže - tato fakta jsou už veřejně známa.Zatím nikdo ale nevypátral a nenapsal proč se tak děje.Proč se tu za posledních cca 20 let dělají taková rozhodnutí,která vedou stát do záhuby.
Mě to už připadá,že někdy v minulosti byl náš stát ,,prodán,, a je záměrem Česko ekonomicky zlikvidovat,aby se pak někomu nebo něčemu podřídilo.
Komu a proč by se náš stát hodil? Další možností je,že do naší vlády vstoupil démon a jedině exorcista to tady dá dopořádku.

Nahlásit

-
0
+

Máte pravdu ale když na jedné straně zmenšíte louku tak je jen logické že se na druhé straně na ní musí pást mín ovcí. Takže stát defakto o žádné daně nepřijde.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

A k tomu si přičtěme změny na mikroúrovni. Zatímco loni ještě řada producentů čehokoliv (zboží, služby) pracovala a trpěla, tak letos bouchli pěstí do stolu a vyrazili za daňovým poradcem, vyhledat jak se vyhnout daním. A to nikoliv proto, aby si koupili nové ferari či novou škodověnku, ale aby udrželi své podnikání a svých pár zaměstnanců.A jak najdou konstrukci, a věřme že najdou, tak se jí budou držet. Stát opět přijde o daně a co nejzajímavější, po skončení krize, se tito podnikatelé určitě nevrátí do původního stavu, takže stát přijde o daně jak letos, tak i v budoucnosti.
Těch několik set kontrolorů s mobilní kanceláří jsou dobře připraveným podnikatelům, živnostníkům pro smích.
Daně mají být nízké a jednoduché.

Nahlásit

-
0
+