Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Umění nedialogu. Stínový ministr financí varuje: Druhý pilíř znárodníme. Kdo ho poslouchá?

30. 11. 2012
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Důchod od státu by měl být co nejnižší, protože ho nikdo nezdědí.
Připojištění je veliká hloupost. Důchodová reforma 2013 je podvod.
Každý by si měl zajistit příjem z dividend od akcií stejně vysoký jako důchod od státu. Tyto dívidendy porostou několikrát víc než důchod a zdědí je děti a mladá vdova. Tyto 10 až 20 dividendové akcie musí být nalezeny v indexech Eurostoxx50, Stoxx50 a Dow Jones.

Nahlásit

-
0
+

- Žádná vláda a žádný politik reálně neřeší, co bude za 10 a více let

- Proto otázky typu "jak si představují, že vyžije penzista za 20 let" vůbec nejsou relevantní

- Ano, experti spočetli, že v dnešních cenách penze za 30 let bude 6500Kč/měs. A ano, zcela jistě z toho bude nutné platit daleko vyšší spoluúčast za zdravotní péči

- A to vše v ideálním případě, že vše půjde hladce dál, jen se proloží současné trendy plynule do budoucna. Ale reálně v horizontu 20-30 let dojde k hyperinflaci, státnímu bankrotu, převratu, rozpadu EU, kolapsu USD, EUR a JPY, ...

- A ano, penzistů bude stále více a zájem budou mít jediný - dostávat co nejvyšší penze. K volbám budou chodit disciplinovaně a jednotně volit ve vlastním skupinovém zájmu. To povede k tomu, že ti, co to mají platit, se budou muset vzepřít, jinak nebudou mít na výchovu dětí, pořízení bydelní, atd... A nutně se budou muset vzepřít samotnému principu rovného a všeobecného hlasovacího práva, tedy práva konzumentů plnohodnotně hlasovat o výši odvodů hostitelů.

-V momentě zavedení průběžného systému jedna generace dostala nezaslouženou výhodu - státní rentu, aniž by si spořila. V momentě (neodvratného) konce systému jedna generace dostane nezaslouženou nevýhodu - přestože celý život platila, nedostane nic. Jediná otázka je, jestli dnešní 30-40cátníci si chtějí vytáhnout Černého Petra, jako ovce nadále platit a za 30-40 let se divit, nebo jestli najdou dost odvahy k rezistenci a systém shodí do 5ti let.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Stát denně znárodňuje prostřednictvím nepřímých daní a měsíčně znárodňuje podstatnou část našich příjmů prostřednictví daních přímých, občas maskovaných za "pojištění" ;.

Státnerespktuje vlastnická práva a diktuje nám, co s vlastním životem, tělem a majetkem musíme či nesmíme dělat - a to i tehdy, když toto naše jednání nenarušuje obdobná práva nikoho dalšího.

Tak proč tolik poprasku kvůli jednomu znárodnění navíc? Přece lze očekávat, že příští vláda KSČSSD znárodňovací úsilí ještě zintenzivní a to v každé myslitelné oblasti.

Nahlásit

-
0
+

Nevite, jestli nase slavna levicova vlada pripravila nejakou fungujici alternativu? Opravdu nekdo z dnesnich 30tniku veri, ze bude mit duchod ve stejne realne vysi, jako jsou dnesni duchody (ze si za svuj duchod koupim to, co si koupi dnesni duchodce s 12 000,-)? A to ze nejspis probehne zdravotni reforma, coz znamena, ze clovek bude muset platit mesicne o nejaky penize vic, takze tech 12 000,- nebude stacit? A to ze pocet lidi, kteri v te dobe budou zivit duchodce bude o 50% mensi, to berou v potaz jak? Jak chteji udelat to, aby clovek mel stejnej prijem, pri polovicnim vyberu dani?Zvednou 2x dane? Jedina skupina lidi, ktera je bude volit, budou duchodci, pro ktery to bude znamenat lepsi duchody... Jako kritizovat umi kazdej, predlozit reseni uz nikdo moc ne... Soucasne vlade davam za vinu, ze se nepokousi vest dialog s opozici (i kdyz jsem presvedcen o tom, ze s momentalni populistickou levici to nejde) a hlavne, ze neumi vysvetlit, proc se reforma musi udelat - nejspis by to zpusobilo totalni paniku, kdyz by verejne pripustili, ze mladi lide duchody mit skoro nebudou, pocetne to zkratka nevychazi. Co me ale opravdu krka je to, ze i v levici jsou chytri lide, kteri tohle vsechno vi, akorat se jim pri honbe za volebnim vysledkem nehodi ventilovat ven... to uz je na odstehovani do jine zeme :-/

Nahlásit

-
0
+

Jenom nejsem schopen rozkódovat kdo je podle autora v tomto příběhu padouch, a kdo kladný hrdina.
Reformě a vládě lze hodně vyčítat, ale jedno se musí jako plus přiznat - tato vláda připravila poměrně dobrou reformu penzí po 2 letech, zatímco ČSSD během svých 8 letů vládnutí neudělala nic. Jen jejich ministr financí (sakra jak se jen jmenuje, ale občas ho vídám na obrazovce) nebyl schopen vytvořit vyrovnaný rozpočet, ale v období, kdy se české ekonomice dařilo nejlépe za posledního třičtvrtě století.
Horší je však signál, který stínový ministr vypouští: "Zákon jsme my. Co si my zamaneme, to bude. Čtete a ctíte zákony? Budete za to potrestáni."
Takže až mne příště chytne policista, tak se ho budu ptát, zda by nebylo možné pokutu odložit na další vládu, třeba změní zákon o silničních pravidlech.

Nahlásit

-
0
+

Chytlave napsany clanek. Jen mi z toho prijde, ze autor od ceskych politiku ceka ze maji jakysi charakter, nedej boze pak svedomi. Ti panove nesli do politiky aby delali politiku, ktera pomuze obcanum. Ti panove chteji moc a penize a tak mezi sebou prirozene bojuji. No a lobyiste se pak jen prizpusobuji tomu, kdo je zrovna u kormidla. Podle toho taky ony "reformy" vypadaji.

Nahlásit

-
0
+