Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Anketa: Dát, či nedat 90 miliard na záchranu eurozóny?

15. 12. 2011
 5 391
13 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Máme podobný náhled na svět. Já si ale za cíl nebudu klást něco velkého. Raději průběžně konám malé věci a výsledky vidím průběžně a průběžně můžu vyhodnotit úspěšnost mého snažení.
;-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu
-
1
+

Diskuze

Ačkoliv mám pana Sedláčka docela rád, v téíto věci mu nevěřím. Není totiž nezávislý, ale kope za bankovní skupinu, které tento transfer špatně fungujícím bankám může velmi pomoci, tedy mateřské KBC. Pravdu mají pánové Kohout a Okamura stejně jako pan premiér. Ani omylem.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Na doplnění ještě názor T. Sedláčka: http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/tomas-sedlacek.php?itemid=15063

Nahlásit

-
0
+

Jsem proti.
Pokud by však nebylo zbytí,zajímalo by mě, jak tato půjčka ovlivní strukturu devizových rezerv, tedy, čeho se musíme zbavit, abychom byli nschopni půjčku poskytnout. K tomu pak výše úroku.

Nahlásit

-
0
+

Je známo, že státy jako Portugalsko či Italie, o Německu nemluvě, disponují velkými rezervami Au. V Případě Portugalska to byla -z dnešního pohledu- prozíravá politika "diktátora " Salazara. Proč by tyto státy nemohly uhradit své dluhy prodejem tohoto zlata? Jistě by cena zlata na trhu klesla, ale to je jiná věc.

Nahlásit

-
0
+

Máme podobný náhled na svět. Já si ale za cíl nebudu klást něco velkého. Raději průběžně konám malé věci a výsledky vidím průběžně a průběžně můžu vyhodnotit úspěšnost mého snažení.
;-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Ještě bych dodal - čím víc o tomto celém tématu přemýšlím, víc a víc se mi podvědomně dere na mysl jedna píseň. Určitě ji všichni znáte.
http://www.karaokete xty.cz/texty-pisni/simon-amp-g arfunkel/the-sounds-of-silence -40045
Nejsemprorok, ale začínám cítit, že je potřeba udělat něco velkého (teď mluvím sám za sebe vůči civilizaci). S&G si to již odčinili - složili bezmála prorockou píseň, ale člověk by měl sekat něco jiného než dluhy a žít spotřebně, ne? Nepřidáte se někdo?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Já bych řekl, že různé hereze tu byly i dříve a tady se někdo opírá o špatný výklad blahoslavenství. Pro nebiblisty:
Mt 5
3  "Blaze chudým v duchu, neboť jejich je království nebeské.
4  Blaze těm, kdo pláčou, neboť oni budou potěšeni.
5  Blaze tichým, neboť oni dostanou zemi za dědictví.
6  Blaze těm, kdo hladovějí a žízní po spravedlnosti, neboť oni budou nasyceni.
7  Blaze milosrdným, neboť oni dojdou milosrdenství.
8  Blaze těm, kdo mají čisté srdce, neboť oni uzří Boha.
9  Blaze těm, kdo působí pokoj, neboť oni budou nazváni syny Božími.
10  Blaze těm, kdo jsou pronásledováni pro spravedlnost, neboť jejich je království nebeské.
11  Blaze vám, když vás budou tupit a pronásledovat a lživě mluvit proti vám všecko zlé kvůli mně."

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dovolil bych si namítnout, že soucitný přesun peněz od chudých k bohatým nemá v křesťanské věrouce oporu. Tento druh solidarity byl vynalezen až ve 20.století a k ideovým základům naší civilizace jej nelze počítat.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Protože mám vceku jednoznačně negativní postoj k půjčce MMF, jak je na stole, řekl bych velmi silné konstruktivní ANO. Paradox ? Ne tak úplně.

Jde o to, zač ta půjčka bude a tady nemyslím žádná procenta. Vyměnil bych půjčku za strukturální a systémové změny. POZOR, ne za SLIB strukturálních a systémových změn. A to změn zásadních, tvrdých. Kromě jiného, ale především, silně omezujících vliv politiků na život společnosti, protože právě oni (a jejich voliči) způsobili a dopustili, že nejbohatší a nejrozvinutější část světa je tak moc zadlužená spotřebou,jejíž výše je neadekvátní ekonomickému výkonu.

Nahlásit

-
0
+

Kdyby to bylo na ZÁCHRANU, tak ANO. Ale tohle Evropu nezachrání, takže NE.

Nahlásit

-
0
+

No, to bude zajímavé. Evropa vyrostla a odtrhla se před několika stoletími díky několika mechanismům. Jedním z nich byl i křesťanský soucit s "posledními&quo t;.Pomoci tomu, kdo je na dně, nemohoucímu, chudému,nemocnému. To pomohlo budovat evropské hodnoty, instituce a náš dnešní blahobyt. Osobně si ale myslím, že by naši emisaři měli jet do MFF a zeptat se "Na co ty prachy půjdou. Na sanaci několika evropských bank? Nedáme." Tím se přikláním k Pavlovi Kohoutovi, a sanaci bank si musí udělat akcionáři nebo banky musí zkrachovat. Pokud by to byly peníze, které se použijí na hluboké strukturální změny státu a peníze budou složit jako polštář, který státu pomůže nést náklady této změny a ty státy po změnách budou efektivní, nezadlužující se, prostě skvělé, pak si myslím že 90 E9 se poskytnout dá. Poté bychom ale měli sami udělat hluboké změny svého státu, nebo nás ty nové elegantní státy převálcují. Počátkem transformace jsme podobnou podporu od MFF a dalších institucí dostali také my. Bude ještě veselo.

Nahlásit

-
0
+

nevim, jak ostatni ctenari, ale ja se jiz nemohu dockat clanku p. Palaty ohledne teto vznikle situace. Ale verim, ze p. Palata jiste navrhne jit prikladem a bude s hrncem objizdet ceska mesta, at do nich daji obyvatele sve zlato a penize do "fondu budoucnosti"

Nahlásit

-
0
+

Není o čem přemýšlet !Půjčce NE !
včera říkal v TV Sulík - EU bude jen v příštím roce potřebovat na úhradu dluhů 1 100 mld. eur. KRACHNE TO !!!
.."Sebeobětov áníby mělo být policejně zakázáno. Demoralizuje ty, pro něž se obětujeme..".. Oscar Wilde
Ještě navíc...leckdo se ohání argumentem, že nám EU pomohla a pomáhá... No... myslí si tito lidé, že to dělají z dobroty srdce? Že nás do EU přijali z entuziasmu? Pochybuji... potřebovali především získat další hospodářský prostor pro odbyt svých firem!!! A pro levnější pracovní sílu v odnožích jejich firem zde a taky v levnějších subdodávkách vyráběných u nás pro jejich domácí firmy.
A že bychom ze slušnosti... když už ty dotace... no, myslím, že se jim to iks násobně vrací ve formě zisků jejich firem, které tady podnikají..

Nahlásit

-
0
+