Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Proč všechny demokracie zkrachují (I.)

5. 3. 2011
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Není vždy zlato co se na skládce třpytí !

Problém je v tom, že autor, žijící v západním kapitalismu se naučil po vzoru mediální manipulace úplně bezstarostně a neználkovsky zaměňovat pojmy.

On totiž zaměnil a plete si pojem DEMOKRACIE s v médiích obehrávaným pojmem "západní demokracie" a hlavně tedy s významem těchto oligarchických mediálních manipulací, s obsahem toho jejich lid oblbujícího pojmu. Neradi prozrazují skutečnou podstatu zmíněných pojmů, a tím je systém založený na tzv. tržním hospodářství, tj. KAPITALISMUS, dnes postupně se odhalující v OLIGARCHII, moci peněz.

Takže paráda, ale dávno plně se do kapitalsmu integrující a ním zmanipulovaný amík, nám těžko dnes v kolaptivní recesi může ekonomicky radit!

Nebyla to v žádném případě demokracie, ale KAPITALISMUS a jeho oligarchický bratr, jenž teď nevyhnutně zkrachuje. I proto, že největší žijící demokracie na světě, s referendem a skutečnou vládou lidu - Švýcarsko, na tom rozhodně není tak zle, jako ostatní země korupčního čistě zastupitelmi ovládaného kapitalistického hospodářství a státu!

Nahlásit

-
0
+

ale rakouská ekonomie prostě tohle neřeší.
rakouští ekonomové ano, ale je rozdíl mezi ekonomii jako vědou a přístupem těch lidí...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Hans-Hermann Hoppe je rakušák a řekl bych, že příčiny, proč demokracie vede do pekel, popisuje velmi dobře.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Rakušáci tvrdí vcelku logicky, že dlouhodobě schodkové rozpočty vedou ke státnímu bankrotu. Lirovi vadí, že současně s tím neřeší, proč ke schodkům dochází.
Je to jako kritizovat doktora, který říká, že kouření způsobuje rakovinu – ale přitom neřeší příčiny, proč lidé vůbec kouří.
Přestože je článek hodně zajímavý, ta Lirova kritika rakušáků je zbytečná póza.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

myslím, že velká paráda tenhle článek...
sice nechápu jeho kritiku rakouské ekonomie... protože tohle ekonomie podle mě neřeší ani nemá.
ale myslím si, že většina rakouských ekonomů má stejný názor jako autor...

Nahlásit

-
0
+

Proč mi ten článek připomíná vyvolávání na trhu nebo reklamu na zázračnou dietu. "Všichni jsou hloupí, jen já znám zázračnou formuli a prozradím vám ji příště."
Přitom příčina ekonomickéhoúpadku demokracií je v tom, že rozhoduje většina a většinu mají ti, kteří z veřejných prostředků více dostávají než do něj odvádějí.
Dokud o použití peněz rozhodují ti, kteří je dávají, tak to funguje.
http://www.hint.cz/daft/da ft6.htm#090724

Nahlásit

-
0
+