Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Euroúředníci všech zemí, množte se!

13. 5. 2011
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Když euroúředník generuje směrnici, má na mysli jediné.
Aby měla směrnice nějaký smysl a k něčemu přispívala? Omyl.
Aby nenarazil, neurazil či nenaštval ostatní euroúředníky z dalších zemí EU, natož aby nenahněval svého komisaře, slunéčko jasné, nýbrž vykouzlil na jeho tváři spokojený úsměv, předznamenání finanční odměny.
Podle toho ty směrnice vypadají...
Například už jen porovnat školství jednotlivých států EU je neřešitelný problém, protože ti na posledních místech by se mohli naštvat.

Nahlásit

-
0
+

http://salon.eu.sk/2719/eur%C3%B3pa-v-zrkadle-dobr%C3%A1-a-zl%C3%A1/

Nahlásit

-
0
+

Když si přečtete pár evropských směrnic, tak Vám musí být jasné, že takových úředníků je plná Brusel.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Hezká legrácka.
Když jsem onehdá četl "Demokracie: Bůh, který selhal" od H.H.Hoppeho, tak mne spíš mrazilo.
Bohužel demokracie k tomuto neodvratně a z principu směřuje. Stále více státu, regulací, centralizace, přerozdělování, úředníků, socialismu, nezodpovědnosti, hazardu, krátkozrakosti... až do neodvratného ekonomického kolapsu.

Představy o malém a efektivním státě jsou naivní iluzí klasických liberálů, která nemá šanci na realizaci (stát/byrokracie má tendenci růst). Ani silně omezená moc vlády (ústavou), jako po založení USA, nemůže v prostředí demokracie vydržet dlouho (dnes je plno článků ústavy otočeno dodatky o 180°. Jakmile kdokoli (i příživník či nablblo) může hlasovovat o čemkoli (životě a majteku druhých), je trend daný. A to samozejmě pomíjím amorálnost teze, že jedni mají právo rozhodovat o životě a majetku druhých (a to i kdyby nebyli ani příživníky ani nablbly).

Nahlásit

-
0
+

Výborný článek takhle po ránu, můžete mi prosím jenom někdo potvrdit, že takový úředník opravdu existuje nebo je to výmysl ve stylu Švejka?

Nahlásit

-
0
+