Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Jak drahé je být ženou?

8. 3. 2011
7 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

V ramci dokazovani a vycislovani dopadu diskriminace na sveho Garryho S. Beckera stale cekame. Ze byste se do toho pustila? Nebo radsi budete popichovat a "dokazovat" ;(spise ovsem nedostatek porozumeni statistickemu srovnavani)?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ono je taky trochu problémem tzv. antidiskriminační zákonodárství, jehož hlavním důsledkem je horší postavení těch, koho má chránit. Má-li zaměstnavatel na výběr mezi zdravým mužem, zdravou ženou a handicapovanou ženou, přičemž u dvou ze tří může mít soudní a mediální potíže při řešení pracovních sporů, případném propouštění atd., je jasné, po kom sáhne, případně komu dá nižší mzdu vzhledem k vyššímu riziku.

Nahlásit

-
0
+

Není ta Vaše statistika nepatrně zkreslena tím, že ženy, které jsou v pohodě za Vámi nechodí?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Vážený pane Vlnasi, děkuji Vám za tento článek....
Měla bych k němu ještě jeden dodatek. Nikde neexistují statistiky, jak moc jsou vládcové superega schoni svoje vlastní partneky/manželky vydeptat, a o zvláště v případě, kdy jim jsou schopny intelektuálně konkurovat.... Zse vé dvacetileté praxe advokátky vím, že naprosto maximálně... obhájit vlastní psychickou integritu je v naší drahé středoevropské vlasti stejně obtížné jako kdyby žena měla přes obličej muslimský závoj. A jestli se, milánci, vztekáte, že ne, tak vám říkám: ANO. A pro zdejší diskutující, ohánějící se tím, že "se to nedá statisticky dokázat", mám odpověď, že dá.. račižte si přijít příležitostně spočítat moje spisy v archivu....
zdravím ,KLára

Nahlásit

-
0
+

"...vlastně diskriminuji trvale. Počínaje tím, že ráno diskriminuji kávu oproti čaji ..."
http://www.h int.cz/daft/daft17.htm#100802

Nahlásit

-
0
+

Statistiky jsou to sice na prvni pohled pusobive, ale jsou ocistene od vlivu vzdelanostni, dovednostni, zamestnanecke a "materske" struktury? Timto nepopiram existenci diskriminace zen, ale neberu to jako dukaz.

Nahlásit

-
0
+

4 odpo a článek je bez komentáře? copak se všechny dámy vybrečely tak že nevidí na obrazovku a všichni pánové zalezli na pár hodin pod stůl? :-)

mně se to třeba nelíbí, ale vedle řešení kdesi na úrovni unie uznávám hlavně mikrosystémový posun v mužné uvědomělosti: celkem by mi stačila běžná každodenní reflexe tohoto faktu přetavená do činů samců co potkávám :-)

Nahlásit

-
0
+