Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Budoucnost počítačů: Data v mračnech, mračna nad peněženkou

20. 5. 2011
7 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Online soft je požehnáním pro lidi, kteří počítačům nerozumí a chtějí jen "aby to proboha fungovalo". Nemusí nic instalovat, aktualizovat, odvirovávat, zálohovat, přizpůsobovat svému operačnímu systému a hardwaru. Odvrácenou stranou téhož je, že soft dostanou "jak leží a běží", mohou ho používat jen způsobem, který určí výrobce a nemají možnost si ho upravit k obrazu svému. Což ale této cílové skupině nevadí, neb neajťák se stejně nerad hrabe v něčem, čemu nerozumí.
Já patřím do té ajťácké skupiny, takže osobně stále používám offline aplikace (pro rejpaly: legální opensource), nicméně cloud mne přesto zajímá, především jako zdroj podnikatelských příležitostí :))

Nahlásit

-
0
+

Asi si nerozumíme v tom, co jsou cenná data. Určitě to nejsou osobní údaje ve smyslu zákona o ochraně osobních údajů. Ty již stát uveřejnil za mne v obchodním rejstříku včetně rodného čísla.
Samozřejmě, že emailem neposílám nic co nechci říci veřejně. Vy si asi nepamatujete dobu, kdy telefonní hovor stál 50 haléřu a zahajovali jsme ho pozdravem soudruhům z odposlechu. :-))
Zkoumat moje vyhledávání v googlu bych nikomu nepřál. Asi by musel být dost zmatený, protože tam vyhledávám tisíce pitomostí včetně toho, když si nejsem jistý pravopisem.
Na druhou stranu internet zaplavuji množsvím nepodstatných plků. Moje jméno našel google ve více než 8 tisícich odkazech. Chudák, kdo by to musel číst a něco z toho dedukovat.
Co považuji za cenná data Vám sem samozřejmě nenapíši. :-))

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nikdy neposíláte svá cenná data přes cloud e-mailem? Nedělíte se o ně s úřady, které je schraňují v cloudu? Ani s klienty? Nedá se jejich obsah odtušit třeba podle toho, co jste kdy zadal do vyhledávání googlu? Šifrujete disky pro případ, že vám je odnese bytový zloděj? - To prosím není rýpání, jen jsem jako přesný, ledabylý opak zvědavý na to, jak moc jste důsledný.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Předpokládám, že zánik samostatných PC nebude asi až tak rychlý. Také mám vždy jeden "čistý" PC, který nikdy nebyl připojen na internet. Nemohu se dovolit pustit trojského koně do svých cenných dat.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Lide dost casto koupi pocitac, ktery slouzi dokud je to jen trochu mozne. Trvale mesicni platby se u nas moc lidem nebudou, zvlastk kdyz si tu clovek muze byt jist jejich neustalym zdrazovanim.
Osobne budu klidne 20 let schranovat stare pocitace. Nikoliv kvuli cracklym Office (pouzivam OpenOffice), ale protoze nechci, aby mi provozovatel a stat strkali dos do mych dat.

Nahlásit

-
0
+

Google před pár dny představil hudební cloud, nabízí to i Amazon, a budou další. To si myslím, že bude mít úspěch. Co se Chromebooku týče, tak jsem skeptický a to z jednoduchého důvodu - tablety. Google začal na Chromeboocích pracovat před představením iPadu. Za tu dobu se dynamický trh změnil natolik, že dnes nikoho nějaký Chromebook moc nezajímá a lidé spíše budou mít kombinaci tablet + cloud služby.

Nahlásit

-
0
+

Nevidím v tom problém. Zásadně používám jen legální programy. Dosud si to, co potřebuji mít stále po ruce, ukládám u sebe na webhostingu, takže je to přístupné z kteréhokoliv počítače.
Je to prostě jen návrat k tomu co tu již jednou bylo. Centrální počítač a připojené jednoduché terminály.
Pokud jde o peníze, tak stačí umět počítat a přejít na to až bude konkurence a bude to výhodnější.

Nahlásit

-
0
+