Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Kšefty s chudobou. Přímá linka do Šluknova!

26. 9. 2011
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Je zajímavé, jak rychle zapadla informace o tom, že jeden z domů v sociálně vyloučené lokalitě v Teplicích vlastní Petr Benda, zastupitel města.
http://zpravy.idnes. cz/exsef-severoceske-cssd-vyde lava-na-bytech-pro-chude-najmy -jsou-vysoke-1k9-/domaci.aspx? c=A110914_184619_usti-zpravy_o ks

Nahlásit

-
0
+

Taky mě hledání problému v trhu zarazilo. Problém je právě v regulacích. Nebýt regulace nájemného mohl být dostatek bytů za dnes už možná i nižší ceny. (Regulované nájemné snižuje motivaci investorů investovat do stavby bytů. Nedostatek bytů zvýší jejich tržní cenu. Příspěvky státu tomu jen pomáhají...)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Příspěvek na bydlení pobírají i lidé kteří pracují.To je asi největší paradox současné situace.Tisíce zaměstnanců dostávají doplatek ke mzdě tzv.na černo a splňují nárok na různé druhy podpory od státu.Mnozí podnikatelé kteří uplatňují takové vyplácení mzdypoškozují stát daleko víc než tisíce tzv.nepřizpůsobivích

Nahlásit

-
0
+

Žádné sociální bydlení nechybí. Stačí zrušit příspěvky na bydlení, včetně regulace nájmu. Před 60 lety takový příspěvek nebyl a taky lidé bydleli. Nebo jsme měli 130 000 českých domácností na ulici? (tolik domácností letos požádalo o příspěvek na bydlení, regulované nájmy nejsou započteny).

Já bych řek:l "zrušit příspěvek na bydlení", nicméně to je sociálně neprůchodné. Ale nebojte, bude hůř. Vždyť i Ašská galerka má volební právo.

Nahlásit

-
0
+

Například ve Varnsdorfu vlastní jednu ubytovnu romský podnikatel Jan Ruszó a dvě patří městu. Kdo tedy kšeftuje s chudobou? Radnice?
http://www.romea.c z/index.php?id=detail& ;detail=2007_10793

Nahlásit

-
0
+