Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Wall Street, Atény, Praha: Proč bychom měli vyrazit do ulic i my?

4. 10. 2011
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Ani jeden z uvadenych zahranicnich prikladu me neuvadi do varu. Lidi protestuji, ale nenabizi reseni - ty skupiny jsou siroke, jejich pozadavky bud vagni nebo vedouci do pekel. Spojuje je akorat odpor soucasnemu stavu, ale obavam se, ze se neshodnou na zadnem reseni. Neco malo o tom Wall Streetu: http://mises.org/daily/5746/Occupy-Wall-Street-A-Story-without-Heroes

Nahlásit

-
0
+

Díky za parádní článek. Osobně si myslím, že jsme ve fázi, kdy se z třídy "an sich" stává třída "fur sich" (utlačovaná třída si začíná uvědomovat své zájmy) a že jen otázka času, kdy třídní konflikt propukne se vší násilností. Na straně utlačených společně podnikatelé, zaměstnanci a nezaměstnaní, na straně utlačovatelů státní správa, velké banky a mezinárodní poradenské firmy.

Jen s těmi školami bych tak úplně nesouhlasil. Pořád tu ještě fungují víceletá gymnázia a ta poskytují velmi slušnou kvalitu zadarmo nebo za minimální peníze.

Nahlásit

-
0
+

Aktuální situace ohledně úrovně a kvality škol všech stupňů je sice tristní, ale "naštěstí" zdezatím není přímá souvislost s nutností platit vysoké školné za kvalitu. Zajistit kvalitní vzdělání ale každopádně vyžaduje od rodičů výraznou aktivitu spojenou s přechodem dítěte na "výběrovou školu" v daném regionu se vším, co taková podpora od rodičů i dětí následně vyžaduje.

Na vině za nízkou úroveň vzdělání jsou především všechny ty uskutečněné "školské reformy" posledních 2dekád vedené jinde již dávno překonanou snahou sociálních inženýrů maximálně potlačit přirozené rozvrstvení populace a zároveň dosáhnout úrovně "maturity pro všechny".

Výsledek je zákonitý, protože takový systém se vždy řídí podle těch "nejslabších&qu ot;a celková úroveň vzdělání jednoduše musí!"padat dolů jako kámen".

Nahlásit

-
0
+

Pane Prouzo, mohu se zeptat: Co tím chtěl básník říci nebo je to jenom fejeton bez nějakého smyslu?

Nahlásit

-
0
+