Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Heslo pro ztracenou dekádu: „Vezmi, co máš, a udělej s tím to nejlepší, co můžeš“

11. 11. 2011
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Zpochybňuji tu tezi se zbytečnou mateřskou dovolenou.

1) opravdu by teď byla ekonomika schopná absorbovat 100 000 dalších pracovníků?

2) opravdu je výchova dětí ztrátou? V situaci, kdy země trpí demografickým deficitem, který způsobuje, že za pár let nebude na důchody?

3) slučování mateřství a práce, jako jsou zkrácené úvazky, podnikové školky atd. To je zajímavé pro horních 5% - manažerky, konzultantky, podnikatelky, novinářky atd.
Pro dělnice, švadleny, prodavačky a všechny ostatní z nižších tříd je to nepoužitelné. Ty potřebují a chtějí dlouhou mateřskou dovolenou. Jak nedávno ukázal pan profesor Možný, ženy z nižších tříd dají raději přednost tomu nemít žádné děti než "slučování kariéry a mateřství" připravené na míru manažerkám a političkám.

Nahlásit

-
0
+

Před každými volbami je zaměstnávání žen téma, alespon u některých stran. Po volbách se ale nikdy nic podstatného nestane. Určitě by pomohly částečné úvazky za férových podmínek pro ženy, které chtějí pracovat, ale taky být s rodinou, tedy preferují půl nebo 3/4 úvazek.
Zaměstnávání na fakturu, které se u nás říká "Švarc systém"mi stále příjde jako dobrá možnost pro všechny, kteří chtějí pracovat na částečný úvazek nebo pracovat ve více oborech či pro více podniků najednou. I pro stát to nakonec bude výhodnější když bude mít lidi s alespoň s nějakým příjmem.

Nahlásit

-
0
+

Jaká to náhoda. Akorát dnes byly v Čechách a na Slovensku spuštěné do provozu stránky www.odkomunity.cz a www.odkomunity.sk, které pomáhají lidem navzájem si půjčovat své věci.

Nahlásit

-
0
+

Tohle raději nikam nepiště. Ještě Vás někdo obviní z toho, že jste asociální. Zaměstnanci přece potřebují jistoty...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jen tedy doufejme, že krize, která je za dveřmi, změní Evropu a její zatuhlý systém. Např. naznačené zákony kolem zaměstnanosti jsou opravdu napsány tak, že někoho zaměstnanat je spíše za trest. Myslím že každý může sledovat jak především malé firmy propouštějí zaměstnanceapak nabírají živnostníky jakosubdodavatele. Ušetřenépeníze povětšinou nejdou do nového auta, ale do zachování provozu firmy. A jak mi říkal jeden podnikatel "Pokuta za švarcsystém? Když mi ji dají, druhý den mají všechny na pracáku. Dovedu je tam sám".

Nahlásit

-
0
+