Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Jak jsem vyžral státní pokladnu

18. 11. 2011
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

no, mě vzdělávací instituce přinesly vzdělání, resp. slušný teoretický základ pro praxi.A když jsem přečetl ten článek, tak si jen dovolím upozornit, že moje drahé vzdělání se za dvacet let vrátilo státu několikrát (jen na exportu duševní práce jen za poslední 2 roky skoro mega, další činnosti se špatně přepočítavají na peníze).
Je to stejné, jako když podřízenému zaměstnanci jsem umožnil absolvovat stáže a kurzy, což stálo nemalé peníze, ale potom se vše zúročilo v podobě lepší pozice pro "vyzobávání rozinek" . A nějaké ty další benefity pokračují- jako ekvivalent různých festivalů... jde to, protože na to prostě vyděláme.
Doufám, že autor nechtěl napsat, že se máme hrozně dobře, že tunelujeme stát a že ti odkláněči a tuneláři jsou vlastně v pořádku.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nuže a teď se přenesme řekněme o 22 let nazpět a představme si takového intelektuálního buřiče v roce 1989.

Strana a vláda mu finanovala bezplatné školství, bezplatné zdravotnictví, jezdil státními ČSD a ČSAD, případně po státem placených silnicích. Příslušníci VB ho chrání před zloději a vrahy, chrabří pohraničníci pak před imperialisty houfně číhajícími na hranicích. Zúčastnil se státem organizovaných spartakiád a prvomájových průvodů.

A tenhle intelektuál, za dělnické peníze vystudovavší, bude na Národní demonstovat za svobodu, demokracii a volný trh? No fuj, hamba, ten musí poznat tvrdou pěst dělnické třídy!

Nahlásit

-
0
+

Jestli tímto výčtem chcete obhajovat současný stav, tak teda nevím... Je to asi jako pochvalovat si, že po několika tisícileté historii už nežijeme v pravěku. Co na tom, že nic nefunguje efektivně?

Osobně nemám pocit, že vzdělávací instituce mi přinesly vzdělání. Přinesly mi pouze čas, který jsem z 80% prospal. Jedině VŠ má subjektivní míru prospanosti menší.

Daňové fígle, které mi stát tu a tam umožňuje provádět, nejsou kompenzacé za daňovou zátěž.

Vlakem a MHD jezdím proto, že mě stát nedokáže ochránit od agresivity a bezohlednosti na silnicích. Necítím se tedy zavázán za dotace na hromadnou dopravu, která nejspíše může být spravována efektivněji za méně peněz.

Svou spotřební a silniční daní mě stát naopak velice omezuje ve svobodné volbě pořídit si automobil. Naštěstí jej zatím nepotřebuji.
Srovnání s králi snad nepotřebujeme, to je přece účel civilizace a společnosti, zlepšovat a jít kupředu. Když se v historii formovaly společnosti bylo to právě proto, aby si potomci nemuseli nechat jen zdát o výsadách bývalých privilegovaných.

Organi zovanýchzábav "zdarma" se neúčastním mimo jiné i proto, že není zcela jasné, kde se vezmou zdroje na jejich uskutečnění. Vždy mě napadne, nešlo by to levněji a se stejným výsledkem? Co je vlastně účelem těch zábav? Nesešli by se lidi i bez mohutné organizace?

Kvůli prachšpatné práci soudů bych raději zjednal spravedlnost na místě, pokud se mě někdo snaží násilím okrást o moji svobodu nebo majetek.
Policie u nás má špatnou pověst pouze kvůli tomu, že soudy neuskutečňují spravedlnost vůči pasivní straně, ale právě vůči té aktivní, která překračuje pravidla.

Suma sumárum, až na zdravotnictví nevidím opodstatnění toho, proč každý měsíc mám na nečekené zvraty budoucnosti k dispozici méně než polovinu toho, co je mi ochoten dát můj zaměstnavatel za mé služby.

Nahlásit

-
0
+

Právě jste hezky obšírně a košatě vyjádřil souhlas s vaším vlastním zdaňováním.
Tak doufám, že si stát někde vede evidenci a u vás si zaškrtl, že jste dobrovolně podepsal "společenskou smlouvu".
Předpok ládám,že to bude bráno tak, že ti, kteří se takto pregnantně nevyjádřili, ji nepodepsali. Jinak to totiž ani brát nelze.

Nahlásit

-
0
+

Hezky vyjádřeno, možná by nebylo od věci častěji upozorňovat na takové věci, vždycky jsme se s kolegy bavili, že zde chybí nějaké médium s pozitivními zprávami ;-) ...a k seznamu, chybí tam zdravotnictví, což je jeden z nejlepších výdobytků naší země, v podstatě zadarmo a v neuvěřitelné kvalitě. Co jsem zažil zdravotní péči v zahraničí, kdykoliv něco potřebuji, téměř vždy mi to stojí za letenku do Česka (buď chybí kvalita, anebo cena je pomalu vyšší než ta letenka). Bohužel i zdravotnictví má své neduhy, ale opět systémové, nikoliv v péči samotné.

Nahlásit

-
0
+

Ú Ž A S N É.

Děkuji

Nahlásit

-
0
+