Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Videohry, ve kterých to děti musí s penězi umět líp než s laserovou puškou

9. 12. 2011
8 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

No kdyz jste zminil online fotbalovy manazer, tak ja hraji footballarena.org , sice jen rok, ale bavi me to. O hattrick.org slysim poprve, vyzkousim si jej a porovnam.

Manazerum trikrat hura :)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Kdysi nám domů rodiče koupili deskovou hru Dostihy a sázky. U nás tehdy populární obdobu Monopolů. Na začátku mají všichni stejně. Ale pokud máte kliku dostat se díky náhodným hodům kostkou včas na správná políčka, dřív nebo později bez problémů finančně zruinujete z kraje méně šťastné konkurenty. Samozřejmě za předpokladu, že všichni hráči hru ovládají přibližně stejně zdatně. Schopnosti jsou tu předpokladem úspěchu, ale ve vysoce konkurenčním prostředí je z kraje potřeba štěstí objevit se na správném místě dřív než konkurence a získat správná políčka. Pak už stačí jen nabalovat. A takhle to funguje i ve skutečnosti.

Elektronickou verzi CashFlow jsem si ze zvědavosti zahrál a musím říct, že má na můj vkus velmi primitivní herní systém. Zklamala na celé čáře.

Nahlásit

-
0
+

Ze se na strankach Finmagu potkam se Skyrimem, to jsem veru necekal :). Z hlediska moznosti je urcite povedena, z hlediska technickeho je katastrofalne nepovedena. Vetsina moznosti, ktere hra nabizi, se do realneho sveta uplne nehodi. Stejne jako ve skutecnosti je nejjednodussi zabit par lidi, jejich veci na cernym trhu prodat a pak se z vezeni vylhat.
Koupi bych nedoporucoval zejmena proto, ze obrovsky svet vynika take obrovskym mnozstvim chyb z nichz pravdepodobnym vysledkem bude realna financni ztrata v dusledku rozmlaceni monitoru ... :)

Nahlásit

-
0
+

Opomněli jste asi nejlegendárnější hru tohoto žánru - Capitalism 2 (http://www.enlight.com/capita lism2/).Pravda, je sice trochu staršího ražení, ale komplexní mechanismy a obsáhlost zpracování téhle pecky ještě žádná podobná hra nepřekonala!

Nahlásit

-
0
+

Pokud jste zmínil již fotbalový manager, mohl jste taky zmínit hattrick.org. Free hra, na netu, pravda, je to online manager a těch uživatelů pomalu ubývá, je jich teď necelých 700.000.

Nahlásit

-
0
+

Michale je vidět, že máš docela přehled o světě a ta poslední věta včetně odstavce oakutní kiyosakitidě je naprosto excelentní!
Takže malí nebudou zbytečně doufat ve světlou budoucnost.

Nahlásit

-
0
+

Nejlepší hra je stejně Transport Tycoon: http://cs.wikipedia.org/wiki/Transport_Tycoon, to jsem hrával dlouhé hodiny denně. Nejlepší na tom je, že si člověk může vypnout konkurenty a mít nad světem monopol. :) Jenže ono se nedá stavět tak rychle, jak to dělá počítač (ikdyž to často staví opravdu blbě), takže by mě docela zajímalo, kdo to s konkurenty zkoušel hrát a pak ještě vyhrál. V pozdějších verzích tam ještě začaly mizet továrny (asi zkrachovaly) a to už mě pak dost vytáčelo... :D

Nahlásit

-
0
+

Dobry den, Michale, diky za pekne cteni a hlavne dobry tip na deskovou hru Cashflow 101, o ktere jsem nemel tuseni. Uz pri cteni recenze zde i jinde jsem se dobre pobavil, kterak vystihuje presne situaci. Pridavam ji na nakupni seznam a zakoupim co nejdrive.
Tip - nevim, zda se to jeste prodava ci nekdo dela inovovanou verzi, ale na sklonku "socialismu&quo t;system dokazal vyplodit nadcasovou deskovou hru Kamionem po Evrope, kdy hracum dovolil se letmo podivat (na hraci plose) i za hranice vsednich dnu na Zapad a vse protknout opatrnym kapitalistickym myslenim. Stale ji doma mam, obcas hraji se znamymi a vzdy dobre pobavi, doporucuji.

Nahlásit

-
0
+