Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Brněnští (a)sociální demokraté šetří: třicet korun u doktora ne, šest tisíc za jesle ano

16. 12. 2011
 5 683
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

On ten poplatek je lumpárna zprava i zleva.
Zdravotnické zařízení je k výběru poplatků nuceno pod hrozbou vysoké pokuty. Dále byla snížena hodnota bodu, takže příjmy zdravotnických zařízení často klesly víc, než dokázal nahradit regulační poplatek. Kromě toho je v systému poměrně dost výluk z placení julínkovného, takže jsou na tom bita zdravotnická zařízení.
On se ten poplatek stal spíš symbolem, ale to je na dlouhou polemiku: Třeba jak se umetají cestičky zdravotnickým řetězcům.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Priznam se, ze je mi z toho v Brne smutno. Na prosinci 2009 jsem si s vypetim sil koupil rocni kupon, po peti mesicich jsem chtel kupon z duvodu prestehovani z mesta pod Spilberkem vratit a bylo mi receno, ze vratka je 0 Kc. Tak bylo lepsi si kupon nechat.
DPMB se tou dobou chvastal tim, jak ma levne jizdne, ze ma desetiminutovou jizdenku a ze to je prece bezva a kdyz ctu tento clanek, rikam si, ze to je skutecne jen jeden velky podvod na volice. Divne je, ze DMPB ani brnenska radnice nezverejni, jak se zdrazuje po kolika letech (ano, je to zdrazeni, kdyz konci platnost nejkratsiho listku). Asi skutecne finmag nectou. :(
Jesle, to radeji ani nekomentuji. Pro informaci - zkouseli jsme skolku od zari 2011, v rijnu mel nasledne syn pet roku a co myslite? Nemel sanci se dostat...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Logika za zdánlivým paradoxem mezi 30 korunami u lékaře 6000 za jesle je vcelku triviální: 30kč u lékaře se týká hodně voličů, zatímco 6000 za jesle mála voličů. Stejně jako nejsou z hlediska volebních hlasů zajímaví například onkologičtí pacienti ale pacienti s chřipkou ano.
Celá tzv.sociální politika levice je podvod, ve skutečnosti jde jen o kupování volebních hlasů.

Nahlásit

-
0
+

A já si myslel, že jen v Praze máme problémy. To mi řekněte, kdy tyto giganty politiky volil :- (

Nahlásit

-
0
+