Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Akciový slevomat

27. 9. 2011
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Pan Kohout má pravdu, 99% lidí jsou členy jednoho stáda, které spořádaně stádně panikaří. Potom jsou tu členové jiného stáda, kteří urputně a zatvrdile tíhnou pouze k jednomu typu aktiv, což je případ i pana Kohouta a jeho akcií. Strategiím typu "držet a modlit se" nějak nevěřím. Já patřím k spíše k tomu zbytku, který se podívá na trh komplexně a vidí, že akcie stále znehodnocují, ale komodity rostou (současný dočasný lokální pokles kurzu neberu v potaz, navíc trochu dolar posílil, takže o nic nejde). Mám tedy dvě možnosti, buďto shortovat akcie nebo nakupovat drahé kovy, které jdou obecně proti poklesu papírových aktiv. Dokud se bude dále znehodnocovat měna a obavy z nestability ekonomiky budou přetrvávat, není proč se obávat investice do drahých kovů. Jsou to misky vah, které jdou proti sobě. Až se někdy v budoucnu situace změní, pak teprve bude čas nakupovat akcie, ideálně za ty drahé kovy, které si na rozdíl od všeho ostatního uchovaly hodnotu...

Nahlásit

-
0
+

Léta sice plynou, ale my zde máme pořád jednu a tu samou krizi z roku 2007/2008, která nejenže neskončila, ona se pravděpodobně ještě ani neprojevila naplno. To se jen politici a centrální banky snaží manipulovat trh tak, aby dával pěkná data a ono to stejně nefunguje. V jednom má ale pan Kohout pravdu, za 10 let bude v oběhu minimálně dvounásobek peněz ve srovnání s dneškěm. Centrální banky je natisknou pravděpodobně daleko dříve než za 10 let. O čem silně pochybuji je jejich kupní síla.

Nicméně i na krizi se dá vydělat, když jdou akcie dolů, tak je tady Short selling. Proč tedy nakupovat akcie, když jdou dolů, když si je můžete půjčit a prodat, až budou levnější, pak je koupíte zpátky, vrátíte tomu od koho jste je měli půjčené a zisk si necháte.

Nahlásit

-
0
+

Třetí díl bude o krizi v roce 2012.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Martine, on to byl sice článek o třech krizích eurozóny, jenže jen dvoudílný!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Zajímalo by mne, kdy se dočkáme třetího dílu - Tři krize eurozóny v roce 2011: Co na ně může platit a jak na nich může vydělat Česko (II.)

Nahlásit

-
0
+