Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Jan Keller: Jsme buržousti, když stoupáme, a socialisté, když padáme!

17. 3. 2011
 6 980
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

"Keller malým zbytečným upírá ekonomickou a právní svéprávnost - vím-li, že nemůžu úvěr splácet, pak si ho přece nepořizuji, případně počítám s rizikem."

Kdy bylidi neměli psychiku, tak by to asi platilo, hodil by se do nich problém, vypadlo by správné řešení.
Lidi chtějí jíst, bydlet, a mít rodinu, i když na to nemají, a kolikrát to chtějí tak moc, že s tím rozum nic nezmůže.

"Asi to bude tím, že nemám TV, protože jsem původně myslel, že u článku je ilustrační foto bezdomovce." V jedné pražské hospodě nevalné kvality se mnou seděli dva bezdomovci v pracovních německých uniformách, až když se představili jako šéfredaktor tehdy velkého listu a známý pražský politik, tak jsem si všiml nášivek Bushman na "montérkách&quo t;.

Nahlásit

-
0
+

Snad jen jednu poznámku: nelegitimizoval bych takové pofidérní záležitosti, jako je Cena Boženy Němcové. Akademie literatury české, která ji uděluje, nemá moc velkou váhu; kdyby v článku zaznělo, že Kellerovu knihu vyhlásili v některém z brněnských restaurantů autor článku a jeho kamarádi knihou měsíce, bylo by to pro mě relevantnější :)

Nahlásit

-
0
+

Ačkoliv volím posledních cca 9 let pravici, rád si podobné knihy přečtu. Také bych doporučil články a knížky Oskara Krejčího na britských listech, kde občas publikuje i Keller, pokud se nepletu.

Nikdy jsem nemohl souhlasit se vším, co pánové říkají, ale mnoho jejich postřehů a náhledů nelze jen tak smést ze stolu.

Není nic horšího, než když člověk sám sobě nasadí "růžové brýle mámení" a v tomto případě levou část názorového spektra úplně ignoruje. To je dle mě ještě horší, než státem ordinovaná propaganda za komunismu.

Nahlásit

-
0
+

Asi to bude tím, že nemám TV, protože jsem původně myslel, že u článku je ilustrační foto bezdomovce.

Nahlásit

-
0
+

já teda od něj přečetl i ty další dvě jeho knihy a vždy to bylo peklo číst...
rozmazlený rakouskými ekonomy, kdy oni aspon argumentují tak když jsem vzal do ruky kellera, který kašle na jakoukoliv argumentaci tak jsem byl hodně znechucený...
abych lépe popsal co myslím tak přiklad, který není bohužel z kellera už si nic konkrétního nepamatuju, ale přiklad je že je třeba mít stabilní cenovou hladinu, ale člověk se nikde nedoví proč

Nahlásit

-
0
+