Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Fotbalonomie vysvětluje, proč jsou bafuňáři hloupí

19. 5. 2011
2 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Zrovna to vysmívané rovnostářství MLS je jedním ze základních principů severoamerického sportu, kdy si všichni majitelé klubů v lize uvědomují, že sice je potřeba mezi sebou soupeřit o to kdo je lepší, ale zároveň je třeba táhnout za jeden provaz a soupeřit s jinými druhy zábavy o dolary z kapes američanů, určených právě na zábavu. A když bude jeden tým dlouhodobě nejlepší a každý jeho zápas bude jasně předem daný, tak liga jako taková ztratí na zajímavosti a tím pádem i na příjmech. Zato systém draftu, kdy si nejslabší tým vybírá z letošní nabídky právě dospělých talentů toho nejlepšího, zajiš''tuje v dlouhodobém hledisku vyrovnanost soutěže a tím pádem její dlouhodobou atraktivitu, protože nikdo nemá nic jistého.

Nahlásit

-
0
+

A když k tomu přičteme zastaralé tréninkové metody tak není divu, že se na fotbal nedá dívat. Stejně tak, stačí aby hokejové mužstvo našich soupeřů trochu víc bruslilo a celá sláva hokeje je taky pryč.
A jsem zvědav, kdy marketéři zjistí, že investice do některých reklam spojených se sportem nevynáší - a máme okamžitě krizi týmů, sportů, konec přeplacených sportovců a bafuňářů.
Zatím však funguje staré heslo - Chléb a hry.

Nahlásit

-
0
+