Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Spor o stavební spoření: Kalousek se mstí, Kalousek trestá

3. 5. 2011
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

1. Stavební spoření lidi vychovávalo si ODŘÍCI.Ono to není jednoduché pro lidi, kteří nepřekračují průměrnou mzdu příjmu, dávat ročně 20 tisíc stranou a nesáhnout na to celých 6 let.
2. Nechcete dotace a deformace trhu, dobrá,pak zrušte rovnou všechny veřejné statky a postavte si např. soukromé silnice
3. Milionům lidí se vyplatí v podstatě "pár korun" jako odměna, pokud vydrží spořit 6 let, mít nějaký dlouhodobý cíl a jít si za ním. Na druhé straně si soudruzi z PS přivydělávají bokem statisíce např. ve VZP ale i v jiných dozorčích radách, to je v pořádku !! ? Tady se za bílého dne kradou desítky miliard např. na veřejných zakázkách a vy tady žvaníkujete o hloupoučkých pár tisícovkách pro systematicky ožebračovanou střední třídu ?
4. Kalousek se už druhým rokem nezabývá úpravou spotřební daně na pohonné hmoty tak, aby řidiči z ČR neujížděli čerpat nádrže do Polska,Slovenska a dokonce i Rakouska. Odhadovaný výpadek příjmu do státního rozpočtu byl za r. 2010 cca 6-8 mld. korun. On řve bolševickým způsobem a zastrašuje kvůli stavebnímu spoření ?
5. Moji podporu bude mít vždy jakýkoli lobbista, který podporuje takové finanční nástroje, které nejenže vychovávají k odpovědnému spoření, ale také se nedají ROZKRÁST, jako ty vaše podělané soukromé penzijní fondy.
papa agenti soukromých penzijních fondů.

Nahlásit

-
0
+

Samozřejmě, jde o deformaci trhu, stejně, jako trh deformují snadno dostupné hypotéky s dlouhou splatností, které vedly k nárůstu cen nemovitostí. Pro mne jako spotřebitele nula od nuly pošla, co dostanu navíc na podpoře stavebka, o to víc mě stejně nemovitost bude stát díky podpoře stavebka a hypoték (a možná ještě víc). Stejně jako česká verze zdravotnictví je levná, zatím efektivní, ale na úkor budoucnosti... Totéž se dá vysledovat ve školství, kde už důsledky odlivu kvalitních lidí nastaly. Ve finále sanace všech těchtoškod bude stát majlant. Holt, cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Rozesmála mě formulace: "vyděračský a systémově nesmyslný návrh .., aby byl státní příspěvek ve stavebním spoření vázán výhradně na využití peněz pouze pro účely bydlení".

Nahlásit

-
0
+

Káže vodu, pije víno. Nejdříve se v článku zmíní o tlaku lobbistů a pak sám lobbuje za stavební spoření. Na Lidovkách mu to asi sežerou, tady ne.

Nahlásit

-
0
+

V současné době si stát půjčuje, aby v zápětí mohl lidem vyplatit příspěvek ke spoření. Ten navíc inkasují hlavně lidé ze středních vrstev, protože skutečně sociálně potřební žádné stavební spoření nemaji. Finanční poradci a pan Prouza dobře ví, že doporučují stavebka při spoření na cokoli, tak není potřeba argumentace podporou bydlení, kdo chce úvěr, spořil by i bez podpory. Podpora více jak čtyř milionů smluv je prostě plýtvání. Toto pokřivení trhu nemělo být nikdy zavedeno a já vítám jeho úplné zrušení. Státní pokladna si bude moci půjčit o 15 mld. Kč méně.

Nahlásit

-
0
+