Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Pavel Kohout: Drobil měl letět. Bez jakýchkoliv řečí a cavyků!

5. 1. 2011
 5 771
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Téměř bych řekl, že jsme v době dramatické Kohoutománie, dle výroků a komentářů o opuštění NERV Pavlem Kohoutem. Ekonomem ? Politikem ?
Mezi ekonomem (makro) a politikem je vcelku malý rozdíl. Pokud je tím ekonomem ekonom veřejně publikující své názory, je ten rozdíl ještě menší. Pokud je tím ekonomem ekonom angažující se ve vládních agendách, je ten rozdíl o to menší. Pokud takový ekonom veřejně publikuje kritický názor vůči jedné politické straně pro jejíž agendu dosud pracoval, rozdíl není téměř žádný. A pokud takový ekonom se nechá okamžitě najmout jinou politickou stranou, stává se plnokrevným politikem, přestože o sobě tvrdí, že je nezávislým ekonomem na soukromé bázi. Pane Pavle Kohoute, rozhodněte se čím jste. V mém skromném zájmu daňového poplatníka je, abyste byl politikem, věrohodným, tedy přiznaným. Jsem dokonce ochoten Vás volit.

Nahlásit

-
0
+

Pokud mě paměť neklame byly tři privatizační vlny při privatizaci státních majetků -kuponová privatizace, privatizační projekty, strategické pertnerství zbytek se prodával za zbytkovou cenu přes konzolidační agenturu/banku. Při všechprivatizačníchvlnách úředníci rozdávali státní majetky . Odpověď komu je asi rozdávali je jasná. Tomu kdo dal víc a svým přátelům a přátelíčkům. Ti jim pochopitelně poskytli přiměřenou odměnu a tak se navzájem odměňovali a odměňují se dodnes. To už je tak provázané akaždý něco ví na každého, že nemá cenu proti tomu bojovat. Navrhuji legalizovat korupci, stanovit korupční poplatek za každou státní zakázku. Muselo by to být technicky ošetřené, aby se k těm penězům nedostali výběrčí těch poplatků. Také by bylo možné to udělat tak, že by každá bankovka měla svůj čip s GPS, aby se dalodohledat kam ty peníze mizí.--- Teď vážně. Jsem rád, že existují lidi, kteřípřesto, že maji možnost se k té žranici připojit to neudělají. Zdravím B007

Nahlásit

-
0
+

stále nechápu (resp. chápu lobbystický tlak)
že nerv chce povinný pilíř do soukromých fondů to dodnes nechápu, že
ekonom Pavel Kohout se pod to podepíše.

Nahlásit

-
0
+

Nestaci, aby Drobil letel bez cavyku, mel byt zatcen a vysetrovan ve vazbe. Toto je spravny postup v zemi, ktera se snazi bojovat proti korupci. Dukazy proti korupci jsou na nahravkach.

Nahlásit

-
0
+

Inu, máme se na co těšit. Penzijní kočkopes je za dveřmi. Jinak díky za celou sérii rozhovorů v několika médiích. Je dobré si je přečíst a poslechnout, i když je z toho člověku trochu smutno. Přeji hodně úspěchů při budování vlastní investiční společnosti.

Nahlásit

-
0
+