Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Paul Krugman: Když vyhrávají zombie

10. 1. 2011
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Nejvolnější Volný trh je jedině v Číně a v zemích BRIC, protože v USA kolébce volného trhu prováděj fiskální stimuly už v druhé vlně a v EU se právě hroutí Portugalsko, takže ECB fiskálně stimuluje seč tiskárny stačí. A to ještě v týdnu dají na trh dluhopisovou emisi Řekové a když neuspjejí tak ... nevím. Zatím se tvářím, že se mi to netýká, ale už asi jo. Zdraví B007

Nahlásit

-
0
+

jj guru krugman co sám volal po nafouknutí realitní bubliny

Nahlásit

-
0
+

Tohle mam ze vseho nejradeji, rikat, ze volny trh selhal a pritom se vubec nejedna o volny trh. To co selhalo jsou prave ony regulace a zachranne balicky.

Volny trh by banky nechal padnout a volny trh by je nemotivoval na subprime hypoteky. To je jako rict, ze mame volny trh v energetice a pak dame dotace vetru a slunci.

Nahlásit

-
0
+

Problém s komunistou Krugmanem je ten, že vždy může říci, že daný vládní stimul nebyl dostatečný. Kdyby jen vláda nalila více peněz do ekonomiky, znárodnila více firem, zvýšila daně bohatým, rozdala peníze chudým, rozpoutala další válku... to bychom se měli!
Pikantní je, že Krugman byl jeden z těch, kdo hlasitě tleskali politice nízkých úrokových sazeb, které Ameriku do stávající bryndy dostaly. Alespoň je konzistentní a ekonomické nesmysly podporuje nadále.

Nahlásit

-
0
+