Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Tahle země není pro slušný

14. 1. 2011
12 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Zdravím Všechny! Jsem tu zcela nový, ale nedá mi to se do diskuze připojit se svým názorem. Možná některé bude děsit, jiní se mu zasmějí... Bohužel korupce spojená s právním systémem neustále nových přílepků a nesmyslných právních formulací speciálně vytvořených pro svět vyvolených, kteří tak vlastně vytváří novou rozšiřující se sociální společnost, kterou nazývám "zkorumpované letadlo", se až příliš dlouhou dobu rozpíná na (nejen) našem území... Samotná bující korupce a stupňující se rozkrádání státu, začíná být, dle mého názoru, už vedlejší hrozbou, kterou z první příčky reálně vytlačuje fakt tzv. normálního sociálního přijetí tohoto stavu!!! Osobně se potkávám například s tím, že zastáváním dvou protichůdných funkcí ve výboru spravující jednu "firmu" je zcela v pořádku, a to bez jediného střetu zájmu! A jak jinak, jde samozřejmě o peníze. Na mé upozornění jsem byl ve finále očerněn a málem byla na mě podána právní žaloba!!! Okolí to v podstatě netečně toleruje a to je ten nejhorší znak, kterou v této zemi vnímám, jako výsledek dlouhodobého močení všem obyčejným lidem do tváře. Bude stačit ještě pár let a veškeré morální hodnoty zmizí jako ledovce v Alpách...

Nahlásit

-
0
+

tady v CR pravdepodobne ne, ale pokud mate uvazek napr. na UPennu, plati vic jak slusne. Globalne to urcite vyjimecne neni:-) zde moznost prace http://www.quantfinancejobs.com/, ale v CR skoro nikdo takovy opravdu neni, no, mozna par lidi se pokousi o neco podobneho, ale je to jen pokus.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tak v tom problém osobně nevidím, já mám vysokoškolské vzdělání a mohl bych navrhovat robotické protézy, ale to bych asi žil v paneláku od výplaty k výplatě a proto to nedělám. Myslím, že ten člověk má právo živit se jinak. Navíc ten alghoritmic trading zase tak vyjímečná věc není, když se pomocí toho dělá až 80% obchodů na burze. U velkých hedgeových fondů je to naprosto běžná věc. Možná by ten člověk mohl dělat genetiku, ale ony se účty platí lépe, když vyděláváte více peněz.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Hezký den a díky moc. Nastavil jsem Vám automatickou publikaci komentářů. Už nemusíte čekat na schválení! Martin

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ja v tom vidim spis jiny problem, Janecek se svym intelektovymi moznosti by mel delat spis neco prospesnejsiho pro spolecnost napr. genetiku, evolucni biologii a ne ten potencial zahazovat do kose v podobe "vydelavani velkych penez". Kazdopadne alghorithmic trading je opravdu narocne a muze to delat jen par lidi se spravnou kombinaci predpokladu, nejlepe s PhD z fyziky/aplikovane matematiky a akademickym zazemim, takze se nemusite bat, ze se tahle forma tradingu zde v CR rozmnozi:-) vetsinou jsou tihle lide, kteri to muzou delat nepouzitelni. Myslim, ze on je oproti jinym skutecne nezavisly a cisty jako lilie a dava aspon penize do vedy a vyzkumu. Stejne ho Brusel brzo zreguluje:P

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Já osobně teda nechápu, v čem je problém. Nejdříve píšete, že ten člověk lže lidem do očí a pak, že přizná, že vydělává na spreadu. Když budete obchodovat na FOREXu, taky budete vydělávat na spreadu.

Dokud ten člověk vydělává legálně a své příjmy zdaní, tak je vše v pořádku. Problém je v tom, že naše nová republika vzniklá po revoluci, je plná podvodníků z tehdejší doby a za 20 let se nic nezměnilo. Nevím o jediném českém podnikateli, který by vybudoval miliardový podnik, který by něco vytvářel, ale máme zde spoustu "úspěšných" ;,kterým do rukou zázračně spadly státní podniky.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Upraveno

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Hezký den a díky za komentář. Mohu Vás ale poprosit, abyste stejně jako ostatní diskutijící začal používat vaše celé jméno? Díky moc. Martin Vlnas

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

No zitra to bude v casopise. Na tehle adrese sam Janecek rika, ze vydelava hlavne na tom, ze nabidne cenu prodeje a cenu nakupu a jak se najde kupec a prodejce, ktery prijme jejich cenu (jejich spread je hoooodne maly), tak ten obchod uskutecni. Proste sam Janecek priznal ze vydelava pouze na spreadu. http://www.tyden.cz/rubriky/byznys/rozhovory/vydelavam-bez-rizika-miliardy_191315.html

Nahlásit

-
0
+

haha, dobrej vtip, Janecek zadny klienty NEMA, Janecek je vazne bedna, nastesti malokdo muze delat algorithmic trading.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tahle zeme neni pro slusny. V tom teda mate pravdu, ale valnou cast viny maji na tom media tim, ze vyzdvihuji lidi kteri se chlubi cizim perim a lzou lidem do oci. Zajimalo by mne jak pan Kohout zareaguje na tenhle dotaz.
Jak se divate na Karla Janecka z RSJ, ktery se chlubi tim, ze ma obrat 3500 rocnich rozpoctu Ceske republiky a pritom je to jen zprostredkovatel a dle meho by si mel do sveho obratu zapocitavat pouze poplatky uctovane klientum a ne si ta zapocitavat vsechny penize ktere mu projdou rukama, zkuste si to srovnat s pani pokladni, ta take nema denni obrat pul milionu ale jen to co dostane jako denni mzdu s odectenim nakladu na svacinu. Dle meho si pan Janecek dela PR a vyuziva neznaleho autora. Kvuli takovym podvodnikum jako je on bych zavedl 0,01% dan z obratu. Nejhorsi je, ze chce aby mu lidi posilali penize do fondu proti korupci. Ode mne neuvidi ani Kc.

Hoooodne by mne zajimala reakce pana Kohouta.

Nahlásit

-
0
+

Ono se krade na vsech urovnich, proto taky lide tu zlodejinu toleruji, nekteri tise, nekteri hlasite, ale nakonec toleruji a voli porad ty same. Navic na obzoru ani neni nikdo, kdo by hodlal neco zmenit.

Uz je to mozna par let, co jsem byl v Kauflandu a videl pani, jak si tajne strka do kapsy igelitove sacky, ktere jsou zadarmo, kdyz si kupujete pecivo. Ona predstirala, ze si bere rohliky a tajne kradla sacky. Zacina to na mistech nejnizsich a jde to celym spektrem obcanu az k prezidentovi.

No a kdyz se nekdo proti korupci ozve, tak je nazvan STBakem, Jehovistou, fizlem, prijde o praci a ten, kdo by mel byt stihen je maximalne odvolan a zbytek jeho kamaradicku a jemu podobnych se ho verejne zastava.

Nahlásit

-
0
+