Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Mýty a pohádky o penzijní reformě

3. 3. 2011
3 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

"ony zhruba dva tisíce korun navíc k důchodu, které bude průměrný klient dostávat, nejsou k zahození " - jak můžete tvrdit, že za 30 roků budou ještěexistovat nějaké koruny? Jste si tímk opravdu jisti? Vsadíte na to vlastní hlavu? A jak víte, jakou kupní sílu bude mít 2000 korun za 30 roků ?

Nahlásit

-
0
+

Touto skvělou reformou nám stát sděluje,že do současnosti s našimi penězi hospodařil špatně,ale pokud mu dáme více(jinou možnost nemáme)bude hospodařit lépe.Pokud nedojde k přechodu zodpovědnosti za státu na občany,můžeme se těšit na 30%DPH.

Nahlásit

-
0
+

Průměrný klient dostane 2000,-Kč, což tedy také znamená, že běžný klient nemusí také dostat nic, nebo třeba 10,-Kč.
Dnešní penzijní fondy vlastně druhý pilíř vytvářejí, ale i ten je v podstatě pro chudáky. kdo peníze na to, aby je mohl odkládat má existuje pro něj spousta finančních produktů.
Ono vymyslet jak se zbavit sociální zodpovědnosti vůči společnosti a učinit za ni zodpovědným každého samého občana a z okna své milonové rezidence ze za třímetrového plotu přesvědčit občany, že by bylo dobré aby zbytečně neotravovali a nesahali na "jeho" peníze a když na to nemají tak ať se postaví svému osudu čelem a umřou jako chlapi, pěkně potichu a bez zbytečného povyku. Přesvědčit o tomto občany vyžaduje hodně mlhy, ale vláda jejich souhlas většinou k ničemu nepotřebuje, tak proč se namahat. Manažeři v podniku se také svých podřízených neptají co by měli dělat a my manažery ve vládě máme a mandát od voličů mají, tak proč by se měli s nimi moc vybavovat.
Vytvoří za ty čtyři roky zisk a na proti tomu také samozřejmě ztrátu.
Čí bude zisk a čí ztráta? Uvidíme, ale vzhledem ke zvedajícímu se DPH, mám neodbytný pocit, že to bude ta ztráta a zisk se prý objeví za 30 let. Možná ne tak docela, někdo ty peníze bude spravovat a nakládat s nimi jako se svými a naši volení manažeři už nám to jejich voličům nařídí samozřejmě čistě v našem zájmu. O tomto někoho přesvědčit začíná být čím dál větší problém, čím to bude? Čert aby tu demokracii vzal i s volbama ,že Manažeři.

Nahlásit

-
0
+