Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Bublina na americkém trhu s diplomy: Jak na ní vydělat?

14. 3. 2011
2 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Diky za odkaz na Chartered Engineers. Souhlasim s Vami, ze tento stav se zrejme zachova v nezmenene, ne-li silnejsi, i po pripadnem splasknuti bubliny. Inzenyrske obory, stejne jako napriklad medicinske vzdelani nesou jiny druh informaci/signalu, nez vzdelani vyzadovane v bankovnim sektoru ci konzultacnich aktivitach. Zde signal ze vzdelani slouzi jako znamka "verohodnosti&q uot;(stavovske, financni) nikoli ale vedomostni.

Mimochodem existuji analyzy, kde se lide snazili odhadnout efekt vzdelani na prijmy, pricemz se ukazalo, ze s rostouci delkou pracovniho pomeru efekt vzdelani klesa, nebot zamestnavatel postupne odhaluje skutecne schopnosti zamestnance, ktery se vedle toho jeste "uci delanim." Provokativne bych se mohl zeptat, proc je v dnesni dobe tak moderni byt dynamicky a stridat zamestnani... neni to proto, ze lide se boji, ze zamestnavatel pozna jejich skutecne schopnosti a sila signalu jejich titulu tak prestane hrat roli?;-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Charetered Engineer. V Anglii existuje chartership, jste členem nějaké profesionální organizace. Členem této organizace se stanete až po tom, co máte dosažené vzdělání, ale hlavně praxi. Máte-li dobrou praxi, nepotřebujete dobré vzdělání. Tedy mít vysokoškolský titul z Oxfordu je sice fajn a určitě tím uděláte dojem na spoustu lidí, ale ta pravá kariéra začíná, když si můžete dát za jméno třeba CEng. Např. budete-li mít diplom z Oxfordu, ale budete dělat pojišťováka, CEng nikdy nedostanete. Budete-li mít vysokou školu a 5 let praxi v konstruování leteckých motorů pro Rolls-Royce, pak vás přezkouší a můžete být CEng.

V Evropě se občas používá Eur. Ing., ale není to moc rozšířené. Velkou váhu má PhD., i když i zde dochází k inflaci.

Splaskne-li bublina, tak CEng budou stále poměrně žádaní.

Nahlásit

-
0
+