Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: A bude hůř: O inflaci, politice a dlouhodobých investicích

25. 7. 2011
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Výsledkem krize bude hodně lidí překvapeno. Bohužel. Už jsem to sem do nějaké diskusepsal, ale výsledkem bude jedno z největších přerozdělení majetku v historii lidstva.
.
Jak kdo uspěje, to je na něm.

Nahlásit

-
0
+

Inside Job jsem viděl, tam jsou zase všichni "zlí". Každopádně oba filmy stojí za shlédnutí.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

A viděli jste Inside Job ? Ba ne, to nejsou hrdinové, tahle parta z Goldman Sachs. To jsou hráči pokeru, kteří se dívají do karet protihráčům. Takoví hráči obyčejně končívají velmi špatně, alespoň tomu tak dříve bývalo na divokém západě. Velmi se divím, že jim to prochází a Obama to s Geithenerem jen potvrdil, že se takhle hrát může - no uvidíme kdy někomu dojdou nervy.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"Dovolím si jenom upozornit, že zlatem kryté měny mají i dost negativ. Především měnová banka nemůže nijak moc reagovat na potřeby a cykly národních hospodářství. "

A to si pouze myslíte nebo to bezpečně víte? Díval jste se do historie na vývoj objemu úvěrů, hodnotu zlatých rezerv v porovnání s měnovými agregáty atd.? Já vám odpovím sám. Asi ne, jinak by jste něco takového netvrdil.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Z článku jako bych cítil nostalgii po zlatem krytých měnách. Dovolím si jenom upozornit, že zlatem kryté měny mají i dost negativ. Především měnová banka nemůže nijak moc reagovat na potřeby a cykly národních hospodářství.
Co se týká očekávané inflace, tak souhlasím. Jak Euro, tak USD poklesnou na hodnotě. Doufám, že to bude ročně pouze jednociferná inflace.

Nahlásit

-
0
+

Viděli jste Too big too fail? Henry Paulson je ve filmu opravdový hrdina a Bernanke je takový slabší sidekick. Všichni jsou tam poměrně pozitivně ztvárnění, bohužel ale neví, co dělají.

Každopádně bychom se měli připravit na QE3, tipuji to na únor 2012.

Nahlásit

-
0
+