Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Snížení ratingu USA byl od agentur sebevražedný krok. Díky za něj!

23. 8. 2011
8 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Problem ale je, jak pisu v clanku, ze ratingy jsou tak silne casti regulace, ze hloupost nebo ne-hloupost investora v nekterych pripadech hraje minimalni roli.
A to nejen u bank a pojistoven. Fondy maji podobny problem, pres UCITS3, coz je obecne receno celkem dobra - a dobrovolna - regulace, nicmene v nekterych aspektech porad spoleha na ratingy.

Je dulezite si uvedomit, ze kdyz neprimi investori (t.j. investori do fondu, at uz normalnich ci penzijnich) prijdou o penize, spravce fondu se to dotkne podstatne mene - jelikoz jeho vydelek vice zavisi na celkovem AUM nez na tom kolik zrovna vydelal nebo prodelal.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Bohužel se to však může týkat třeba i penzijního fondu, do kterého vás třeba stát natlačí i proti vaší vůli...

Nebo se to může týkat vaší banky aniž o tom víte. Jestli máte učet třeba v KB, která patří SocGen, tak zrovna její expozite vůči toxickým dluhům jihu je docela známá...

Nebo se to může týkat vaší centrální banky - pochybuju, že ČNB nějak sama kriticky hodnotí bezpečnost dluhopisů USA, Francie, ... když rozkládá své rezervy.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nějak mi není líto, když investoři, kteří nejsou schopni myslet a mají krátkou paměť přijdou o pěníze. Nemyslím si však, že by jich byla většina.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Já si hlavně myslím, že mají krátkou paměť. Dávám tomu 2 měsíce a AAA bude zpátky.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

A Vy si myslíte, že to investoři nevidí nebo jsou hloupí?
To si rovnou mohou udělat vlatní ratingovou agenturu jako EU.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

No jo, oni ani jinak, než takto radikálně mafiánsky postupovat nemohou - vzhledem k tomu, jak velký objem dluhů budou potřebovat brzo refinancovat. Tam bude velmi cítit každé úrokové promile...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Zrovna jsem to četl na Reuters, myslím, že signál vyslaný ratingovým agenturám je jasný. Na ratig USA se prostě šahat nebude a když jo, tak dostanete přes prsty.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

SEBEVRAŽEDNÝ krok to již prokazatelně byl od CEO společnosti Standard+Poors.

Už za to totiž dostal padáka a na jeho místo nastoupí vrcholný manager z CitiBank, tedy z banky přisáté na stát pomocí TARPu, banky extrémně závislé na státní podpoře a na dobrých vztazích s FEDem.

Že by AAA rating byl zázračně obnoven? A co takhle rovnou AAAAA?

Nahlásit

-
0
+