Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Pavel Kohout: Neklást odpor by byla hanba! Slovensko si užilo 24 hodin svobody

13. 10. 2011
12 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Já jsem to četl na Psu:
http://neviditelnypes.lido vky.cz/spolecnost-tak-batoru-b ychom-meli-kdo-bude-dalsi-fuf- /p_spolecnost.asp?c=A111016_20 1010_p_spolecnost_wag

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Honzo, hodíte prosím link... Díky

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pavel Kohout bez autocenzury a bez servítků je velmi dobré čtení.
Mimochodem, Petr Hampl ve svém blogu odhaduje další možné terče mediální štvanice po Bátorovi: Petr Mach, Pavel Kohout, Dominik Duka, Michal Semín, Mojmír Hampl, Václav Klaus jr., Jefim Fištejn, Benjamin Kuras, Vladimír Železný, Jana Bobošíková, Tomio Akamura. Až na výjimky, velmi solidní společnost, co říkáte? Gratuluji.

Nahlásit

-
0
+

S hrubou silou jako hynbatelem souhlasím. To je přesně to, co může vyhnat Německoz eurozóny.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Já si myslím,euroval je nepodstatný,je to čisté divadlo pro plebs,ono je úplně jedno,jestli tiskárnou (nebo počítači) projede o pár procent eurovek víc,oni totiž tisknou všichni jak o život(USA,Čína,naposledy Švýcaři) takže nechápu používání slov morální hazard.Kdyby to tak bylo,
tak po schválení eurovalu(natištění peněz) by eur/usd kleslo třeba na paritu(takže by se nám po světě potulovalo asi stejně eur a dolarů) ale ejhle je to naopak.Naopak pozoruji,kdo má větší rychlost tiskáren,tomu ta krize dělá menší problémy.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pane kolego, o tom, které názory ubližují euru a evropské ekonomice, se tady právě vede spor. Značná část lidí si totiž myslí, že právě euroval je ta cesta do záhuby a k nezaměstnanosti vašeho bratra.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

No. jo - to měla být reakce na pana Dvořáka, nějak se mi to nepodařilo organizačně přičlenit, omlouvám se.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Četl jsem i Váš článek. Souhlasím se symptomy. Mám ale jistý pocit, že věci se již v nedaleké budoucnosti dále budou hýbat jen pod tlakem, tedy nikoli po analýze, posouzení, volbě teoretického optima. Prostě roli hybatele věcí převezme hrubá síla. Ať už to budou voliči v kterékoliv zemi uspokojením nabídky a poptávky po radikálním řešení nebo finanční trhy nebo prostá ulice nebo naprosté suchu v pokladně toho kterého státu.
Politici asi přestanou mít prostor pro svou původní práci, kterou evidentně nedělají.

Nahlásit

-
0
+

Pán Kohout si nevšíma fakty, ktoré nesedia do jeho konštrukcií. Pán Sulík totiž verejne v televízii navrhoval už niekoľko dní pred hlasovaním o eurovale premiérke a koaličným partnerom
1. aby odhlasovali euroval spolu s opozíciou (Ficom),
2. on s takýmto postupom nebude mať problém a môžu spolu s ostatnými vládnymi stranami pokračovať vo vláde.
Premiérka spravila to čo jej pán Sulík radil v prvom bode t.j. odhlasovala euroval s opozíciou ale postupovala inak v druhom bode t.j. odmietla ďalej pokračovať vo vládnutí s pánom Sulíkom. Pokiaľ pán Sulík dnes nie je spokojný s vývojom udalostí nie je to pre euroval (tam premiérka urobila to čo jej Sulík radil) ale preto, že ho vyhodili z vlády.

Nahlásit

-
0
+

Slováci si užili chvíli slávy,ale nevím,jestli to stálo za to.Nechápu názory které ubližují euru,evropské ekonomice atd.,tady jde oto potopit euro a na tom vydělat spoustu peněz,na to jestli skrachují PIIGS se třepou fondy a banky po celém světě a kdo by to odnesl?Můj a tvůj brácha,kterej maká v továrně nebo na stavbě zapár korun a ten by nedonesl domů nic,byli bychom všichni na dlažbě,hrdost je krásná věc,ale té se nenajíme,asi jste pánové nikdy neskusili mít hlad.

Nahlásit

-
0
+

Výborný článek. Co kdyby se na euro "vykašlalo" ;Německo? Zajímal by mě názor p. Kohouta na tento scénáře.

Některé signály se prostě množí - snad mi p. Vlnas promine odkaz na článek s těmito signály.
http://proinvestory.cz/eur o-marka

Nahlásit

-
0
+

Vyborny clanek p. Kohouta, zda se, ze si prestal zcela brat servitky a nazyva veci zcela otevrene. Ona si to taky situace zasluhuje.
Dost silne mi tato slovenska epizoda pripomina Mnichovskou dohodu, ta pachut je velmi silna. A ohledne te jedne strany, ktera na Slovensku pusobi jako jedina "cista" - nemohlo j take o jisty kalkul? Mohli mit info, ze se stejne ty ostatni domluvi, tak alespon ukazi, ze jsou "cisti" coz se bude hodit do volebni kampane .... Jen aby soudruh Fico a jemu podobni nevsadili na spatnou kartu (jako socani v C(SS)R) - predcasne volby budou brzo a pamet naroda treba nepohasne ci nebude smyta slivovici tak brzo ...
A to sem v duchu vcera Slovakum gratuluval, ze nemaji takove prizdisrace ve vlade jako v CEZku .... chyba ...

Nahlásit

-
0
+