Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Tikající eurobomba: Čtvrté jednání: Budoucnost eura (2011–?)

7. 11. 2011
3 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

"Delors, otec zakladatel moderní Evropy, si neumí představit, že by se eurozóna rozpadla. „Bylo by to příliš nákladné a takové riziko není podle mého názoru nikdo ochoten podstoupit.“"
Pro čjsem si teď když tohle čtu vzpomněl na Pitharta, který si svého času neuměl představit celnici na dálnici mezi Brnem a Bratislavou? Protože ho podezřívám z malé představivosti.

Nahlásit

-
0
+

Perfektná séria článkov.

Podľa mňa je riešenie celého tohoto cirkusu extrémne jednoduché - politici musia prestať robiť čokoľvek pre záchranu eura. Všetky eurobyrokratické inštitúcie nech zastavia svoju činnosť a nech sa rozpustia, nech prestanú existovať. Nech sa zničia všetky tlačiarne eúr a nech sa nové už netlačia. Tie ktoré už existujú nech ostanú a budú sa aj naďalej používať, takže euro ostane zachované, akurát si bude žiť svojím vlastným životom bez možnosti politikov ho ovplyvňovať. Trh (tj. ľudia) sa s tým už nejak vyrovná.

Bohužiaľ tí psychopati pri moci zrejme o niečom takom nebudú chcieť ani počuť, takže asi ostáva už len defenestrácia :-)

Nahlásit

-
0
+

Vysoce kvalitní článek/série. Škoda, že neumím německy. Pokud ve Spiegelu vycházejí takové články, předplatil bych si ho. Děkuji.

Nahlásit

-
0
+