Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Prostituce: Zdanit nebo zakázat?

1. 4. 2010
26 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Legalizace by byla asi vhodná, danění možná taky....i když si nějak úpplně neumím představit, jak by dámy provozující tuto "živnost" prokazovaly výdělky ke zdanění-ať jde o Night cluby, prostituci u silnice, či v privátech (soukromých bytech apod)-mají říct klientovi "Promiň, odvádím daně, podepiš mi daňový doklad, že jsi využil mých služeb." Nevím jak přesně to mají orgány ve vládě promyšlené. Mám pocit, že by se tím mohlo narušit soukromí klientů. Jaké jsou negativní dopady na společnost? Pokud muž není ve vztahu spokojený, najde si ženu na sex na diskotéce-pokud v opilosti dá zároveň číslo, riskuje rozvrat vztahu....milenka na jednu noc ho může začít bombardovat sms-kami a telefonáty. Pochybuji, že by prostitutky naháněly klienty... Omezení pohlavních chorob-dámy, stojící u silnice asi kašlou na hygienu atd, ale ty dámy co provozují tuto činnost v bytě či v NC podle mě dbají v 99% na své zdraví, hygienu atd...

Nahlásit

-
0
+

S tim druhym odstavcem souhlasim. Jen premyslim, jak by se dany clovek chlubil svym povolanim :D

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dýchání už je v některých oblastech (především na horách) zpoplatněné. Tomuto poplatku se říká vzdušné, jaký je oficiální název si už bohužel nepamatuji.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jak se pozná, že je čistá? A jak staré potvrzení je dostatečně nové? Týden staré vyšetření je podle mě k ničemu, během týdne může chytit spoustu nepěkných nemocí. Řešením je podle mě jedině kondom (i když ani ten údajně nezabrání přenosu všech nemocí), ten ale zase snižuje prožitek a tak toto řešení také není ideální..Jsem pro registraci a zdanění, nicméně velký užitek si od toho neslibuji. Na jejich daňových přiznáních se objeví jen zlomek jejich výdělku, stejně jako u dalších živnostníků, kteří inkasují bez dokladu. Nasadit agenty provokatéry, kteří by velkou pokutou potrestali každou prostitutku, která poskytne služby bez dokladu, asi nebude průchodné řešení:)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Samotný nadpis článku :"Prostituce: Zdanit nebo zakázat?"- zobrazuje dnešnu šialenú dobu. Žiadna voľnosť, žiadna sloboda . Iba zákazy a dane. Terajšia spoločnosť smeruje k totalite. To fakt nedokažu ludia nechať blížnym svojim štipku slobody ?-----------------------Čo tak zdaniť samotné dýchanie ? Stačilo by také počítadlo nádychov.

Nahlásit

-
0
+

Fakt? co vím i ted te vysetrí někdě jestli nemáš nějakou nemoc.. a je tam potvrzení, že je to z nemocnice, a když to bude povinné tak to půjde taky falšovat tak jako když to povinné nebude, je na spotřebiteli jestli se rozhodne jestli půjde do té špinavé kde má velké riziko, že něco chytne nebo bude chodit za nějakou u které ví že je čistá ale i kdyz nemá papír... a nebo bude chodit za cisou co ma papir ale ta je dražší.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Kdyz nebude nejaka zakonna norma na to potvrzeni, bud je zadna mit nebude nebo si je sama vytiskne.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

a ono je problem se te prostituky zeptat o nejake potvrzeni? protoze kdyz to bude regulovano tak se ji budes taky ptat a taky nebudes mit jistotu ze to potvrzeni je pravdive...takze kdyz to bude statem regulovano jedine co to zpusobi je narust statniho aparatu a prodrazeni sluzeb:)plus zase prostor ke korupci

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

ale ted nam ti lidi nelezi na ulici... i kdyz fetujou, teda sem z ostravy zadneho jsem nevidel a kdyz si chce znicit zdravi tak ok me je t ojedno je to jeho zdravi

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

ale problem je ze uz o ni fetujou a huli... jen ted je to nelegalní, tak jako behem prohibice lidi chlastali tak jako tak sice min ale rozdil nebyl zas tak markantni navic jsou to ruzne pripady alkohol neni zas tak tvrdy jako tvrde drogy

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

A proc by mela byt sebevrazda trestna? Navic uspesneho sebevraha byste asi dost tezko potrestal. Soucasna spolecnost vychazi z cirkevniho krestanstvi, kde byly sebevrazdy opovrzenihodne, patrne proto, aby se panum nesebevrazdila pracovni sila. Jinak znacna cast populace kouri, casto se opiji a je znacne obezni, to neni sebeposkozovani? Ovsem je z toho kseft, takze to zas az tak moc nevadi.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Netvrdim, ze by ten narust byl radikalni. Ale i kdyby se treba 1 clovek z 1000 ufetoval k smrti, to mate v CR 10 000 mrtvol na ulici.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

1 - souhlas2 - a myslite, ze prostitutka ma napsano na cele, ze ma AIDS? Nebo jak to chcete rozpoznat? Take bysme mohli uvolnit dozor v potravinach, jsem zvedav jak byste byl nadsen, kdyby se nekdo z Vasich blizkych otravil necim z volneho trhu. Urcita pravidla maji byt, ale maji byt smysluplna a pro vsechny stejna.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Bezpecnost, policie, zdravotnictvi? Aha to zijeme asi kazdy v jinem cesku.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

ad 1) Říká se tomu morálka, ta způsobuje, že je něco darovatelné, nikoliv však prodejné. Druhou otázkou je, do jaké míry to má být ovlivněno zákonem.ad 3) mám pocit, že jste nepochopil princip daně, ta se neodvádí z toho o co se stát zasloužil, ale jako poplatek za to, co stát svým občanům poskytuje (bezpečnost, policie, zdravotnictví atd.).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Já také nechápu, proč lidé kouří, ale stejně to dělá zhruba třetina populace. Proč by to u ostatních drog mělo být po jejich legalizaci jiné?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Viděl bych to ze dvou různých úhlů:1) Z morálního hlediska je prostituce špatná a měla by být zakázána (souhlas s Janem Traxlerem). Navíc mám pocit, že jejím explicitním povolením popřeme její nemorálnost.2) Z pragmatického hlediska naopak není důvod k jejímu omezování. I v historii byla prostituce legální, dokonce majiteli nevěstinců byly mnohdy církevní hodnostáři. Změna přišla až s rozšířením pohlavních chorob po objevení Ameriky. Zdravotní hledisko pominulo, tudíž důvod zákazu padl.

Nahlásit

-
0
+

Dnes je samovražda prakticky legalna (a nestihatelná), a napriek tomu sa na uliciach nepovaluju kopy tiel samovrahov. Takže obavy su celkom zbytočné.-------A v pripade drog su jednoznačné logické dokazy, že by kleslo množstvo drog , lebo by sa mafii stratil kšeft. Ale to je na zložitejšiu debatu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Čím víc věcí se vytáhne z kriminální zóny, tím je svět bezpečnější, takže legalizace ano. Jen je potřeba domyslet takové detaily jako je např. přihlašocvání, registry apod.Nevím kolik žen bude souhlasit aby jejich jméno bylo v živnostenském registru, který si všichni mohou vytáhnout na netu. Za 10 let co přestanou dělat toto řemeslo, si je někdo vygoogluje?Myslím že za této situace se nebude registrovat ani jedna.

Nahlásit

-
0
+

Hlavne tu moralni!

Nahlásit

-
0
+

ad1 kdyz se to presune to ilegality tak to bude existovat stejne a bude prostor pro korupci...ad2.a proč to regulovat?? jako je na každém jestli půjde za prostitukou která ma AIDS, nebo jestli bude po ní chtít nějaké potvrzení etc.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

fakt tohle nechápu, jestli by někdo začal fetovat protože by se to stalo legalní... jako nárůst by byl ale nemyslím že nějak radikální

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Bylo by zajimave sledovat, co by se stalo, kdyby se zlegalizovaly vsechny drogy. Patrne by klesla jejich cena a kriminalita okolo, ovsem za cenu toho, ze bychom meli na ulicich mrtvoly ufetovanych lidi.

Nahlásit

-
0
+

V podstate mame 2 moznosti: 1. Zakazat, presunout do ilegalni cinnosti s tim, ze rozsah bude zaviset na uspesnosti prace policie.2. Zdanit, cili vlastne moralne schvalit neco, o cem vsichni vime ze existuje ale nemluvi se o tom. Navic na to bude potreba pohlizet dost specielne, napriklad tezko lze prostituci nabizet jako zamestnani na pracovnim urade - v Nemecku se to pry uz nejake matce 2 deti stalo. Potom je ale treba take zavest urcite regule, napriklad casta lekarska prohlidka a podobne.

Nahlásit

-
0
+

legalizovat vše nevidím v ničem problém

Nahlásit

-
0
+

Liberální pohled:1) Zcela souhlas s Tůmou: proč by nesmělo jít prodat to, co jde darovat?2) Co je komu do smluvního vztahu dvou osob, pokud nepoškozují nikoho třetího?3) Stát se o službu nijak nezasloužil, na výpalné/daň namá žádné morální právo (což ovšem platí i jinde)

Nahlásit

-
0
+