Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Jak se zbavit černého nájemníka?

6. 8. 2010
 5 989
16 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

No nevim, je to smutné a zároveň úsměvné. Jana by kromě vysazení všech dveří mohla tlak ještě stupňovat a domluvit s plynárnou dočasně odpojení plynu, s elektrárnou odpojení elektřiny, s teplárnou odpojení topení a s vodárnou odpojení vody. Společně s vysazením několika oken by si to snad "nájemce" do zimy rozmyslel a odstěhoval se sám a dobrovolně. :-) Přece jen je to její byt a ona rozhoduje o tom, jestli chce mít ve svém bytě elekřinu, vodu, plyn, teplo či nikoliv... Možná by to vyšlo i levněji než všichni ti právníci a sekurity služba dohromady.A kdyby ani tohle nepomohlo, pak se slečna za pánem může ještě zastavit, opravdu šetrně mu oznámit, že už mu byt patnáct let nepatří a po dobrým se ho zeptat jestli by jako neodešel sám. :-)

Nahlásit

-
0
+

Dobrý den všem,situace opravdu nebyla jednoduchá, nikdo z advokátů, které jsme přizvali k řešení problému ani nevěděl, podle jakého klíče by měl postupovat. Bylo zde několik problémů, které se prolínaly. Ono není legálně jednoduché vystěhovat ani drobného neplatiče, je to jako s alimenty. Pokud člověk dluží na nájemném či alementech a jednou za čas něco věřiteli pošle, tak v 99% ho soud nenechá spadnout do exekuce.V tomto případě, kdybychom ho vystěhovali násilně, jednalo by se o zásah do pokojného stavu, omezování osobní a zásah do domovní svobody. Tady by se jednalo o trestné činy a to jsme nechtěli.Vážně to nebyla jednoduchá situace ani pro skupinu právníků, kteří nakonec přišli s tím, co jsem již psal ... To mi však poradila i známá, která dělá správu nemovitostí a zadarmo :-)

Nahlásit

-
0
+

dobrý den, mám jen krátkou poznámku k vyjádření..."soudy nemají nástroj na vystěhování člověka, který na byt nikdy nárok neměl..." Podle mého názoru je právě v takovém případě možné podat žalobu na vyklizení nemovitosti a pak v případě úspěchu žádat o výkon rozhodnutí o vyklizení nemovitosti, příp. iniciovat trestní stíhání pro neoprávněný zásah do práva k bytu podle 249a odst.1 trestního zákona...pokud je mi známo, to že §710 a §711 OZ tuto věc neřeší, je bezvýznamné, nárok na ochranu vlastnictví české právo obsahuje, pokud jste přesto přesvědčen, že váš případ české právo neřeší, rád bych vás požádal o reakci... p.s.jinak máte pravdu, že česká legislativa je bezzubá a i výše uvedený postup je velmi zdlouhavý...ale legální!Pokud by takto nízká cena bytu byla dána jenom tím, že tam bydlí člověk bez právního titulu, považoval bych to skutečně za výhodnou investici, takže jak už je uvedeno v jiném komentáři... nemáte další tip?:-)

Nahlásit

-
0
+

takze staci by mi nekdo odvrtal zamek, usidlil se v mem byte a jsem v .....to je vinikajici ceska legislativa

Nahlásit

-
0
+

Opravdu neměl nárok na obývání bytu? V textu je, že byl vyloučen z bytového družstva. (Jak? Platně?) Ale vyloučení z BD není zároveň výpovědí z nájmu. Takže ten nežádoucí člověk byl nájemník, který neplnil svou povinnost, a podle toho se mělo postupovat. K zašmodrchání situace s tímto nájemníkem možná došlo i při dělení domu na jednotky a následné likvidaci BD.

Nahlásit

-
0
+

No vidíte, je to ještě jednodušší:) Žádný zákon snad nebrání tomu, aby majitel odstranil své dveře od bytu. Platit security na hlídání bytu je zbytečné ne? Jsou tam jen věci nežádoucího a ty snad hlídat majitel bytu nemusí. Zařízení bytu nejspíš žádný zloděj odnášet nebude a jestli odnese nějaké věci nežádoucího, bude to jedině dobře:) Možná by šlo mu ty věci i vystěhovat - nejspíš by těžko prokazoval jejich vlastnictví.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nerozumím tomu, proč by měl opustit byt ? Pokud zmíněná Jana ten byt vlastní, tak přece může přijít se zámečníkem kdykoliv a dveře prostě vysadit a na týden odnést. Pak nastoupí security, která bude najáta na hlídaní bytu. Jakmile si k panu nežádoucímu při sledování TV z každé strany gauče přisedne jeden vazoun, tak to bude dost jasný signál, ne ?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Podle článku to vypadá na jednoho nežádoucího. On ho někdo zásobuje? Nebo jak je možné, že neopouští byt?.Pokud by se jednalo o více nežádoucích, bylo by to o hodně složitější. Byt s více černými obyvateli bych nechtěl i kdyby byl za půlku běžné ceny.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

To vypadá na někoho kdo v tom umí chodit a ví, že nesmí opustit byt. Jinak by běžně chodil ven (na nákup, pro sociální dávky, do schránky pro poštu, na pivko apod.), ne?.Chápu, že se to paní Janě nelíbí - je to nečekaná a nepříjemná komplikace. Kdyby ale předem věděla jaký je v koupi háček, možná by do toho kvůli značné úspoře šla. Nebo ne?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Zdravim, clanek je napsany na dobre a uzitecne tema, jen slabinu clanku vidim v tom, ze Jana prece vystehovani vubec nemela resit.. vzdyt preci mate v clanku napsano, ze realitka a spolecenstvi vlastniku NA SVE NAKLADY zaridi vystehovani neplatice.. Predpokladam, ze to bylo smluvne podchyceno vcetne terminu, smluvnich pokut, zadrzenho do splneni slibu, garance uhrazni necekanych vydaju (napr. za bydelni cerneho najmnika) apod.. Pokud ne, tak to vidim na selhani pri priprave (podle meho nazoru poradce mel ohlidat osetreni osetreni zjevnych rizik...)

Nahlásit

-
0
+

Problém je v tom, že ho nemůžete z bytu vyhnat, musí odejít dobrovolně, ale myslím, že už to nebude dlouho trvat. Jednou musí z bytu vyjít a pak má Jana vyhráno.Bohužel ji to stojí další peníze, bezpečností agentura se zámečníkem, která sedí venku v autě a čeká ...Pokud znovu bude mít některý z klientů podobný problém, raději mu takový nákup bytu rozmluvím.Přeji hezký víkend

Nahlásit

-
0
+

Pane Höschle (snad to píšu správně), nevíte ještě o nějakém takovém bytě? :))

Nahlásit

-
0
+

moc nechapu co pani resi, misto advokatky si najmout security chlapky aby na to nebyla sama (nebo pokud ma kamarady ochotne ji pomoct), jak odejde z bytu vymenit zamky. kdyz prijde a budie se neceho dozadovat zavolat policii a mit nachystane papiry ze je majitelkou bytu. problem vyresen a a gratuluju ji k uspore penez za byt. pokud vylomiu zamky, tak uz ho sebere policie za vloupani a je uplne po problemu.

Nahlásit

-
0
+

Chci najít také takový byt. Vyšoupnout nájemníka z bytu, vyměnit zámky a ušetřit tím cca 400 tis., to je super obchod. Po přečtení tohoto článku už vím, že je zbytečné utrácet čas a peníze za soudy a právníky.

Nahlásit

-
0
+

Ja si to asi predstavuju jak Hurvinek valku, ale napada me jednoduche reseni:1. Zazvonit2. Slusne pozadat, at se vystehuje. Pokud souhlasi, prejit k bodu 43. Pokud nesouhlasi, chytit za limec a vyhodit z bytu 4. Vymenit zamky a nastehovat se.Je mozne, ze ze bude nasledovat obvineni z napadeni, takze je potreba dat pozor, aby napr. nespadnul ze schodu a neco se mu nestalo.Nejsem sice zadny nasilnik, ale kdyz by me nekdo takhle stval, s klidem bych ho z bytu vyhodil.

Nahlásit

-
0
+

To v cechach opravdu neexistuje "trespass on land"? T.j. nezakonna interference s majetkovymi pravy (na realitni majetek)?Pravnik teda nejsem, ale divim se kdyz neexistuji takoveto zakladni zakony, ze cesky stat plati u evropskeho soudu jen tak malo...

Nahlásit

-
0
+